Gerechtelijke incasso

Heb jij klanten die niet of slecht betalen? Vaak is een minnelijke incasso – zonder tussenkomst van de rechter – de meest efficiënte en meest klantvriendelijke oplossing. Het scheelt jou en jouw klant een hoop extra kosten. Maar als dat echt niet lukt, is het tijd om juridische maatregelen te nemen. Dat gaat in een paar stappen. Wij helpen je daar bij.

Stap 1: Verhaalbaarheid

Voordat we naar de rechter stappen, geven we je advies over de verhaalbaarheid. Met andere woorden: levert een gang naar de rechtbank je meer op dan dat het je kost?

Stap 2: Dagvaarden

Als je uiteindelijk besluit een gerechtelijke procedure te starten, krijgt jouw klant schriftelijk bericht dat hij of zij voor de rechtbank moet verschijnen. Onze deurwaarder overhandigt deze dagvaarding persoonlijk.

Stap 3: Vonnis

De rechter beslist of jouw klant de betalingsachterstand, eventuele rente en extra kosten moet betalen. Onze deurwaarder zorgt dat dit vonnis bij jouw klant terechtkomt. Met het verzoek om te betalen.

Stap 4: Executie van vonnis

Betaalt jouw klant niet? Wil hij of zij geen betalingsregeling afspreken? Of reageert hij of zij helemaal niet? Dan gaan wij over tot uitvoering van het vonnis. We kunnen bijvoorbeeld beslag leggen op het loon van jouw klant, de bankrekening of eigendommen zoals auto’s.

Menselijk incassotraject

De verhalen uit de praktijk van GGN gaan altijd over betalen, over geld. Maar als je verder kijkt,
gaan ze vooral over mensen. Wij blijven ook tijdens de gerechtelijke procedure in gesprek met jouw klant. Omdat wij geloven in een sociale aanpak en dit meestal ook tot het beste resultaat leidt.

Incasso in het buitenland

Heb jij klanten in het buitenland die niet of slecht betalen? En zijn ze lastig te bereiken? Wij lossen dit voor je op met ons uitgebreide internationale netwerk. Wij werken samen met lokale incassobureaus, deurwaarders en advocaten die bekend zijn met de lokale wetten, regels en cultuur. Zij benaderen jouw buitenlandse klanten op de juiste wijze en in hun eigen taal.  Wij monitoren de voortgang en houden je hiervan op de hoogte.

Schuldbewaking

Is jouw klant onvindbaar? Of is een betalingsregeling of hulp helemaal niet mogelijk? Dan laten we dit weten. Je kunt dan kiezen voor schuldbewaking. We staken onze acties om de betalingsachterstand te innen, maar blijven jouw niet betalende klant wel (financieel) volgen. Als we een kans zien, gaan we alsnog achter jouw geld aan. Voor schuldbewaking gelden aparte tarieven.

Onze andere diensten

  • Thuisbezoek Onze deurwaarder gaat langs bij je klant om te zoeken naar een oplossing
  • Minnelijke incasso Voordat de stap van rechter nodig is, zijn er nog veel mogelijkheden om uw vordering te incasseren
  • Online incasso Dé online oplossing voor onbetaalde facturen

Interessant voor jou

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Lees alle artikelen