Incasseren in het buitenland

Je bent niet de enige die het lastig vindt om buitenlandse incasso’s betaald te krijgen. Elk land heeft immers zijn eigen bijzonderheden en wetgeving op het gebied van incasso. GGN laat grenzen geen beperking zijn om schulden te incasseren. Dankzij onze jarenlange ervaring in minnelijke incasso’s en gerechtelijke trajecten, zijn wij in staat snel en efficiënt te incasseren, ook bij buitenlandse klanten.

Laat grenzen geen beperking zijn!

Als een van de weinige deurwaarders in Nederland bieden wij één loket voor alle vorderingen, ongeacht of jouw klant in binnen- of buitenland woont. Wel zo makkelijk! Zo hou jij tijd over voor belangrijkere zaken en helpen wij je met het verbeteren van jouw incassoresultaat.

Hoe werkt het?

  1. Online dien je al jouw vorderingen – nationaal en internationaal – in één aanleverbestand bij ons in. Je logt in op jouw eigen persoonlijke account. Binnen een paar muisklikken ben je klaar.
  2. Wij zorgen ervoor dat de ingediende vorderingen bij de juiste afdeling terecht komen en dat de juiste persoonlijke aanpak voor jouw niet-betalende klanten wordt geselecteerd.
  3. Je krijgt online inzicht in de status van jouw vorderingen via heldere, eenduidige rapportages die je op elk gewenst moment kunt inzien.

Begrijpelijke en effectieve communicatie

We leggen per e-mail, post of telefoon contact met de niet-betalende klant. Heldere communicatie is daarbij cruciaal. Wij communiceren daarom in de voertaal van het betreffende land en gebruiken eenvoudige betaallinks in onze communicatiemiddelen. Uiteraard werken deze betaallinks met buitenlandse rekeningnummers. Bovendien kiezen wij altijd voor een persoonsgerichte aanpak. Het zorgt ervoor dat onze uitingen niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook effectiever zijn.

Samenwerking met internationale partners

Online incasso 31

Ruim 4.000 buitenlandse vorderingen per jaar in meer dan 40 landen.

Online incasso 29

Een incassoscore tussen de 70% en 75% in België, Polen en Duitsland.

Online incasso 30

Een gemiddeld incassorendement van 43% maakt van GGN een doorgewinterde partner.

Onze aanpak

Wij starten altijd eerst met een intake van het dossier. In deze intake bestuderen wij volgende elementen:

  • Wat zijn de rechtsgronden
  • Wie zijn de klanten met een betalingsachterstand
  • Kennen wij deze klanten
  • Wie is hoofdelijk aansprakelijk

Zowel onze buitenlandse partners als wij besteden de grootst mogelijke zorg aan onze bronnen en databestanden. We werken strikt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer hierover lees je in onze privacy statement.

 

Buitenlandse incasso's

Voor buitenlandse incasso’s in België, Duitsland, Polen en de Nederlandse Antillen geldt dat we nauw samenwerken met partners ter plaatse die ons gedachtegoed onderschrijven: een persoonsgerichte aanpak en sociaal rendement. Als geen ander kennen zij de lokale wetgeving en de daar geldende incassotechnieken.

Overige landen

Voor alle overige landen voeren wij zelf de acties uit. Mochten wij niet tot incasso komen, dan dragen wij de vordering ter behandeling over aan Connexx (European Collection and Enforcement Network), met connecties in meer dan 15 landen.

Dit zijn de kosten

In het minnelijke traject rekenen wij dezelfde tarieven als voor binnenlandse vorderingen, ook als we deze uit handen hebben gegeven aan onze partners in het buitenland.

Wanneer het minnelijke traject ondanks onze inspanningen niets oplevert, bepalen we samen met jou of we gerechtelijke stappen ondernemen. Het gerechtelijk traject is maatwerk. Er gelden daarvoor dan ook andere kosten.

Aan de slag met buitenlandse incasso’s

Wij helpen je graag verder.

Mail ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur