Onderwijs

Als onderwijsinstelling wil je natuurlijk dat studenten jouw school verlaten met een diploma op zak. Maar je wil ook dat ze afscheid nemen zonder openstaande rekeningen. Wij begrijpen dit spanningsveld want wij werken al jaren samen met zowel bekostigde als onbekostigde onderwijsinstellingen in het mbo, hbo, universitair en afstandsonderwijs. Wij nemen het innen van betalingsachterstanden voor onze rekening. Op een sociale en menselijke wijze. Zodat jij je met een gerust hart kunt focussen op goed onderwijs.

Samenwerken met GGN?

Neem contact op met Aljan de Boer. Aljan is expert binnen jouw branche en vertelt graag meer over onze dienstverlening.

Jonge doelgroep

De jeugd heeft de toekomst. Zeker met een degelijke opleiding. Maar studenten zijn jong, ze hebben vaak niet veel geld en het risico op uitval is groot. School-, college- en boekengeld zijn voor hen grote uitgaven. En niet iedereen betaalt netjes op tijd. Afstuderen kost namelijk ook een hoop tijd en energie. Wij incasseren niet alleen openstaande rekeningen, wij helpen jouw studenten ook hun financiën op orde te brengen. Zodat jij je geld krijgt en zij een schone start kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Hulp op maat

Met een beetje hulp komen jouw studenten vaak al in actie. Kleine aanpassingen in het incassotraject, die inspelen op de specifieke situatie van studenten, maken al een groot verschil. We verlenen bijvoorbeeld uitstel van betaling tijdens examenperiodes. En in de zomervakantie benaderen we studenten juist actief om het betaalbedrag te verhogen.

Persoonlijk contact

Wij kunnen studenten ook – als ze dat willen – in contact brengen met de studentendecaan en eventueel koppelen aan een buddy via de schuldenapp fiKks. Of we helpen ze met werkbemiddeling via uitzendbureau Timing. Waar nodig verwijzen wij jouw studenten door naar hulpinstanties.

Voorlichting op school

Schulden onder jongeren voorkomen is niet haalbaar, maar het signaleren en bespreekbaar maken wel. Onze deurwaarders gaan regelmatig in gesprek met studenten. Ze geven voorlichting over de gevolgen van schulden en hoe je slim om kan gaan met geld.

Persoonlijke benadering

Iedere student is anders en benaderen we ook anders voor een optimaal resultaat. Wij hebben een database met de gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met betalingsachterstanden. 90 tot 95 procent van jouw studenten kennen we al. Met deze gegevens hebben wij de GGN persona’s ontwikkeld. Met voor ieder persona een andere aanpak. Soms is een strenge toon nodig, veel vaker een helpende hand.

Efficiënt, maar menselijk incassotraject

De verhalen uit de praktijk van GGN gaan altijd over betalen, over geld. Maar als je verder kijkt,
gaan ze vooral over mensen. Wij zijn een verlengstuk van jouw organisatie en zoeken altijd naar een balans tussen financieel en sociaal rendement. We proberen zoveel mogelijk tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van een rechter. Dat scheelt jou en jouw studenten onnodige kosten en tijd.

Onze diensten voor jouw branche

  • Thuisbezoek Voorkomen van gerechtelijk kosten door langs te gaan bij klanten
  • Minnelijke incasso Betalinsgachterstanden oplossen zonder tussenkomst van de rechter.

Interessant voor jou

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Bekijk alle artikelen