Minnelijke incasso

Heb jij klanten die niet of slecht betalen? En reageren ze ook niet op herinneringen of aanmaningen? Wij nemen het incasseren van deze betaalachterstanden van jou over. Dankzij onze aanpak op maat doen wij dit snel, efficiënt en effectief. En we zoeken altijd eerst naar een oplossing zonder tussenkomst van de rechter, een minnelijk incasso traject.

Kijken naar de persoon achter de schuld

Vaak is er bij klanten met een betalingsachterstand meer aan de hand. Er zijn meer schulden en / of sociale problemen. Je wilt natuurlijk dat jouw klant die openstaande rekening(en) betaalt. Wij ook. Maar soms kan een klant niet betalen terwijl de wil er wel is. Andere mensen kunnen wel betalen, maar willen niet. Wij zoeken dat eerst voor je uit.

Persoonlijke benadering

Omdat iedere klant anders is benaderen we ze ook anders voor een optimaal resultaat. Wij hebben een database met de gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met betalingsachterstanden. 90 tot 95 procent van jouw klanten kennen we al. Met deze gegevens hebben wij de GGN persona’s ontwikkeld. Met voor ieder klanttype een andere aanpak. Soms is een strenge toon nodig, veel vaker een helpende hand.

Hulp op maat

Soms maakt een beetje hulp al een groot verschil. Wij zorgen dat jouw klanten in beweging komen. Dit doen we in samenwerking met verschillende partners. We koppelen jouw klant bijvoorbeeld aan een buddy via de schuldenapp fiKks. Of helpen met werkbemiddeling via uitzendbureau Timing. Ook verwijzen wij jouw klant waar nodig door naar hulpinstanties.

Thuisbezoek

Heeft jouw klant hoge en / of veel schulden of speelt er meer en kun je er niet goed hoogte van krijgen? Dan kunnen wij als extra dienst een thuisbezoek inplannen. Zo’n bezoek geeft vaak een veel duidelijker beeld van de persoonlijke omstandigheden van jouw klant. En maakt schulden bespreekbaar, zodat we direct kunnen ingrijpen en erger kunnen voorkomen.

Online volgen via Mijn GGN

Wil jij weten hoe het ervoor staat met jouw klant en de betalingsachterstand? In MijnGGN houden we dit per klant bij en kun je precies zien welke afspraken er zijn gemaakt.

Incasso in het buitenland

Heb jij klanten in het buitenland die niet of slecht betalen? En zijn ze lastig te bereiken? Wij lossen dit voor je op met ons uitgebreide internationale netwerk. Wij werken samen met lokale incassobureaus, deurwaarders en advocaten die bekend zijn met de lokale wetten, regels en cultuur. Zij benaderen jouw buitenlandse klanten op de juiste wijze en in hun eigen taal. Wij monitoren de voortgang en houden je op de hoogte.

Schuldbewaking

Is jouw klant onvindbaar? Of is een betalingsregeling en hulp helemaal niet mogelijk? Dan laten we dit weten. Je kunt dan kiezen voor schuldbewaking. We staken onze acties om de betalingsachterstand te innen, maar blijven jouw niet betalende klant wel (financieel) volgen. Als we een kans zien, gaan we alsnog achter jouw geld aan. Voor schuldbewaking gelden aparte tarieven.

Onze overige diensten

  • Online incasso Eenvoudig online je openstaande factuur indienen. Wij doen de rest.
  • Thuisbezoek Onze deurwaarder gaat langs bij je klant om te zoeken naar een oplossing
  • Gerechtelijke incasso De stap naar de rechter en uitvoering van het vonnis zoals beslaglegging

Interessant voor jou

GGN blijft innoveren en is continu op zoek naar samenwerkingen die onze dienstverlening versterken. In onze publicaties lees je hierover.

Lees alle artikelen

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update in je mailbox.