Incassokosten berekenen

Je klant heeft jouw facturen niet op tijd betaald. Je staat op het punt om een incassobureau in te schakelen, maar je wilt eerst weten welke kosten daarbij komen kijken. Dat begrijpen wij heel goed en daarom kan je gebruik maken van onze rekentool.

Wat zijn de maximale kosten bij GGN?

Onbetaalde facturen?

Direct uit handen geven

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

GGN helpt ondernemers en bedrijven om zo snel mogelijk hun rekeningen betaald te krijgen. We doen dit met respect voor jouw klant. Hebben eerste pogingen niet gewerkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wet Incassokosten (WIK)

Via de wet is bepaald hoeveel kosten je mag rekenen bovenop het factuurbedrag van een onbetaalde rekening. Dit is geregeld via de Wet Incassokosten (WIK). Heb je een een zakelijke klant? Dan mag je bovenop de wettelijke incassokosten ook extra kosten in rekening brengen wanneer dit is opgenomen in je algemene voorwaarden.

Dit zijn de kosten

In 70% van de gevallen gaat je klant over tot betaling zonder tussenkomst van de rechter. Zelf betaal je dan helemaal niets. In dat geval betaalt je klant namelijk de wettelijke incassokosten. In het geval je klant niet over gaat tot betaling, betaal je maximaal 25 euro (exclusief ongeveer 15 euro externe kosten). Indien je ervoor kiest om de stap naar de rechter te maken, werken wij met een kostenmaximum.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder.

Alles over online incasso

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur