Incassokosten berekenen

Je klant heeft jouw facturen niet op tijd betaald. Je staat op het punt om een incassobureau in te schakelen, maar je wilt eerst weten welke kosten daarbij komen kijken. Dat begrijpen wij heel goed en daarom kan je gebruik maken van onze rekentool.

Onbetaalde facturen?

Direct uit handen geven

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

GGN helpt ondernemers en bedrijven om zo snel mogelijk hun rekeningen betaald te krijgen. We doen dit met respect voor jouw klant. Hebben eerste pogingen niet gewerkt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wet Incassokosten (WIK)

Via de wet is bepaald hoeveel kosten je mag rekenen bovenop het factuurbedrag van een onbetaalde rekening. Dit is geregeld via de Wet Incassokosten (WIK). Heb je een een zakelijke klant? Dan mag je bovenop de wettelijke incassokosten ook extra kosten in rekening brengen wanneer dit is opgenomen in je algemene voorwaarden.

Dit zijn de kosten

In 70% van de gevallen gaat je klant over tot betaling zonder tussenkomst van de rechter. Zelf betaal je dan helemaal niets. In dat geval betaalt je klant namelijk de wettelijke incassokosten. In het geval je klant niet over gaat tot betaling, werken wij met een kostenmaximum. Bereken het eenvoudig via onderstaande rekentool.

Meer weten over onze online dienstverlening?

Je weet nu welke kosten je kan verwachten wanneer je een incassotraject bij ons start. Maar minstens zo belangrijk om te weten is uit welke stappen dit traject bestaat. Wij leggen het hier uit in drie stappen.
Bekijk op deze pagina gelijk ook onze incassochecker. Dan weet je binnen 2 minuten of jouw vordering geschikt is voor online incasso.

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail aanvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur