Samenwerking met NSR

Als partner van de Nederlandse Schuldhulproute kan GGN nóg beter haar klanten met (beginnende) financiële problemen identificeren en op weg helpen. De weg naar Geldfit.nl – het startpunt van de Nederlandse Schuldhulproute - biedt klanten van GGN de juiste weg naar passende hulp die werkt bij (beginnende) betalingsproblemen.

Hoe werkt het?

Gemeenten helpen burgers met schulden op verschillende manieren. Bedrijven, zoals (zorg)verzekeraars, banken, telecomaanbieders, woningcorporaties, energiebedrijven en gerechtsdeurwaarders besteden veel tijd en geld om klanten met betalingsachterstanden in actie te brengen. Door deze bedrijven en gemeenten aan te laten sluiten op Geldfit.nl, worden de krachten gebundeld. Op Geldfit.nl vinden mensen met (beginnende) financiële problemen de juiste route naar hulp. De aangeboden hulp op Geldfit.nl is onderverdeeld in vier ‘afslagen’.

  • Online zelfhulp
  • Digitale vrijwilliger
  • Lokale vrijwilligers
  • Gemeente + sociaal werk

Bekijk Nederlandse Schuldhulproute

Wat doet GGN?

GGN is vanaf 1 mei 2020 gestart met het actief doorverwijzen naar Geldfit via al haar klantkanalen. Denk aan brieven, e-mails, mijnomgeving en onze website. Daarnaast is het klantcontactcenter getraind om Geldfit aan te bieden aan klanten die op zoek zijn naar hulp bij (beginnende) betaalproblemen.

Geldfit Zakelijk

Naast de route voor consumenten is er sinds eind oktober 2020 een op maat gemaakte schuldhulproute voor ondernemers. Met zelfhulptoepassingen, een online vraagbaak, coaching van oud- of mede-ondernemers en doorverwijzing naar gemeenteloketten voor ondernemers met financiële problemen. Zo ontvangen ondernemers direct de hulp die bij hun situatie past. Op geldfit.nl/zakelijk kunnen onze klanten terecht voor het invullen van een korte test, waarna ze zien hoe hun bedrijf er financieel voorstaat en waar ze terecht kunnen voor hulp.

Vanuit GGN verzorgen we diverse verwijzingen via onze klantkanalen. Een team van klantcontactmedewerkers wat speciaal is ingericht voor bedrijven en ondernemers verwijst actief door naar deze dienst, wanneer zij financiële problemen signaleert.

Gratis schuldhulplijn

Voor beide doelgroepen is er sinds kort een gratis schuldhulplijn ingericht. De NSR wil met het telefoonnummer 0800-8115 mensen met geldzorgen op een persoonlijke en passende manier helpen en bemoedigen om een stap te zetten naar hulp. Als het nodig is, worden de mensen direct doorverbonden naar een lokale schuldhulpverlener. Wanneer blijkt dat mensen met financiële problemen hulp willen maar online niet vaardig zijn of graag iemand persoonlijk willen spreken, verwijzen medewerkers van GGN ze door naar dit telefoonnummer.

Voor meer informatie kijk op de website van de NSR: www.nederlandseschuldhulproute.nl

Waarom doet GGN mee, wat levert het op én hoe dan?

Het zijn zomaar wat vragen die ons geregeld gesteld worden. Simone Duijvelaar, Joantine Ceelen en Laurens Ruster van GGN, geven er graag antwoord op in een video.

Hulp bij betaalproblemen

Via Geldfit helpt GGN jouw klant met passende hulp

Samenwerking met NSR 4  Samenwerking met NSR 2Samenwerking met NSR 1 Gratis telefoonnummer biedt oplossing voor mensen met geldzorgen