Home 62

Innovatief, persoonlijk en betrokken.

GGN is het grootste incassobureau van Nederland. Met een persoonlijke aanpak op basis van de juiste gegevens, en de menselijke maat. Om onze klanten, mensen met betalingsachterstand, op een maatschappelijke verantwoorde manier van schulden af te helpen. Zo boeken we maatschappelijk en financieel resultaat: sociale incasso levert meer op, in meerdere opzichten. Ook voor jou: een mooie baan, waarbij je je menselijke kant kunt laten zien, jezelf ontwikkelen en iets bereiken.

Uitgelichte vacatures

Marketingcommunicatie specialist I Rotterdam

Je bent verantwoordelijk voor alle schriftelijke communicatie en onderzoekt de effectiviteit door A/B tests en voert verbeteringen door.

Bekijk deze vacature

Klantteammedewerker I Almelo I Rotterdam I Tilburg I Zwolle

Als klantteammedewerker verricht je allround incassowerkzaamheden op een maatschappelijk verantwoorde wijze.


Bekijk deze vacature

Zo ziet onze sollicitatieprocedure eruit

1. Het eerste selectiegesprek

Tijdens het gesprek gaan we vooral in op wie je bent en wat jouw drijfveren zijn. Ook mag jij ons alles vragen. Wij streven naar maximaal twee gesprekken waarin je kennis maakt met de leidinggevende van de afdeling en een directe collega.

2. Eventueel een assessment

Bij een aantal vacatures maakt een assessment deel uit van de sollicitatieprocedure. Is dit het geval, dan geven wij dat vooraf duidelijk aan.

3. Onze aanbieding

Zijn we na de gesprekken – en het eventuele assessment – beiden enthousiast? Dan doen we jou graag een aanbod om bij ons in dienst te komen en zien we je hopelijk snel als nieuwe collega!

Wil je eerst met eigen ogen zien hoe sociale incasso werkt en hoe werken bij GGN je meer oplevert? Kom dan een keer langs voor een kop koffie. Je bent van harte welkom!

 

 

Onze arbeidsvoorwaarden: Aandacht loont

Bij GGN geloven we dat ‘aandacht loont’. Wij doen alles wat in onze mogelijkheden ligt om de klanten van onze opdrachtgevers te helpen met hun financiële problemen. We verdiepen ons in de persoon en stemmen onze aanpak hierop af. Soms is daarbij een strenge aanpak nodig, veel vaker een helpende hand.

GGN ondersteunt haar medewerkers maximaal om deze belofte na te komen. Onze waardering daarvoor komt ook tot uitdrukking in onze arbeidsvoorwaarden.

Hiernaast vind je een korte uitleg van de belangrijkste onderdelen.

Vitaliteit

GGN streeft ernaar om medewerkers nu en in de toekomst fit en energiek aan het werk te laten blijven. Daarbij zijn motivatie, ontspanning, voldoende beweging en gezond eten en drinken belangrijk voor vitale medewerkers. Dat geldt ook voor een goede werk-privébalans. Daar besteden we veel aandacht aan. Zo zorgen we er samen voor dat jij goed in je vel zit en je werk goed kunt doen. Vanuit GGN ondersteunen we dit met:

  • fruit op de werkplek;
  • afdelingsuitjes;
  • hybride werken waar 50% thuis en 50% op kantoor het uitgangspunt is;
  • IKB waarmee je belastingtechnisch voordelig kunt sporten of een fiets kunt aanschaffen;
  • teamgerichte leerstraten.

Opleidingsmogelijkheden

Het is belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Vanuit GGN ondersteunen we dat met een GGN opleidingsbeleid. Naast een opleidingskalender die we elk jaar per afdeling en functie vaststellen en faciliteren, zijn er mogelijkheden om opleidingen te volgen die je nodig hebt voor de uitoefening voor jouw functie.

Individueel Keuze Budget (IKB)

Je vakantiegeld van 8 procent en je bovenwettelijke verlofuren worden maandelijks gestort in jouw individuele Keuze Budget (IKB). GGN heeft diverse doelen geformuleerd waar je jouw budget op in kunt zetten. Daarmee creëren we voor iedere collega de grootst mogelijke flexibiliteit die past bij jouw individuele wensen.

Verlof

Wettelijk heb je bij een 40-urige werkweek recht op 160 verlofuren (of naar rato als je minder uren werkt). Bij GGN krijg je bij een 40-urige werkweek 64 verlofuren extra, waarvan de waarde is opgenomen in het IKB. Je kunt zelf besluiten of je meer of minder verlofuren koopt.

Pensioen

GGN heeft een goede collectieve pensioenregeling. De premie wordt volgens een vaste verhouding betaal door werkgever (2/3) en werknemer (1/3). De pensioenregeling omvat de volgende onderdelen: ouderdomspensioen, partner- en wezenpensioen en een ANW-hiatenpensioen.

Daarnaast kent GGN een aanvullende WGA-hiaat en WIA-excedent verzekering voor de terugval in inkomsten over het arbeidsongeschiktheidsdeel. Deze premie komt voor rekening van GGN.

 

 

De 3 kernwaarden van GGN

1. Aandacht

In plaats van mensen dwingen te betalen, willen we helpen om te kunnen betalen. Nu en straks. We verdiepen ons in de persoon achter de schuld, om de juiste toon te zetten en hulp op maat te bieden.

GGN | Aandacht loont.

De 3 kernwaarden van GGN

2. Daadkracht

Als marktleider willen wij maatschappelijk verantwoord incasseren verheffen tot de norm. In deze verantwoordelijke rol tonen wij daadkracht, zodat wij een cultuurverandering in de markt teweegbrengen.

GGN | Aandacht loont.

De 3 kernwaarden van GGN

3. Vooruitstrevend

GGN wil problematische schulden oplossen en waar mogelijk voorkomen. Daarbij zetten we big data in om verschillende mensen op verschillende manieren te benaderen. Digitaal wanneer het kan, persoonlijk als het moet.

GGN | Aandacht loont.