Thuisbezoek

Heb jij klanten met een betalingsachterstand en wil je voorkomen dat deze schuld uit de hand loopt? Schakel dan vroegtijdig onze deurwaarder in voor een thuisbezoek. Tijdens zo’n persoonlijk bezoek gaat de deurwaarder in gesprek met jouw klant en op zoek naar een passende oplossing. Hij maakt betaalafspraken en biedt hulp.

Wat kunnen jij en jouw klant verwachten?

Een thuisbezoek past bij maatschappelijk verantwoord en sociaal incasseren, draagt bij aan jouw imago en zorgt voor klantbinding. Onze deurwaarder gaat goed voorbereid op pad. Op zijn tablet heeft hij alle beschikbare informatie over jouw klant paraat. Dankzij onze GGN persona’s weten onze deurwaarders hoe en op welke toon jouw klant het beste te benaderen is. Soms is dat streng, veel vaker bemoedigend. En we bieden altijd hulp op maat. Wat levert een thuisbezoek jou en jouw klant op?

  • Betaling in 1 keer of een betalingsregeling
  • Doorverwijzing naar gemeente of hulpinstanties
  • Koppeling aan een buddy via de gratis schuldenapp fiKks
  • Doorverwijzing naar uitzendbureau Timing voor werkbemiddeling
  • Doorverwijzing naar lokale hulpinitiatieven via de Nederlandse Schuldhulproute

Kostenbesparend

Een thuisbezoek is een extra dienst en daar betaal je ook voor. Maar uit ervaring weten wij dat vroegtijdig en persoonlijk in gesprek gaan jou veel kosten en andere problemen bespaart. Voor jouw klant is een thuisbezoek toegankelijk en wordt als zeer positief ervaren.

Database

Hoe bepalen wij nou of een thuisbezoek de juiste aanpak is? Wij hebben een database met de gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met een betalingsachterstand. Op basis van onder meer financiële situatie, woonsituatie en betaalgedrag hebben wij GGN persona’s ontwikkeld. Met voor elk klanttype een aanpak op maat. Zo kunnen wij inschatten of een thuisbezoek bij jouw klant de juiste oplossing is.

Thuisbezoeken voor gemeenten: Toeleidingsbezoek

Jij wilt als gemeente voorkomen dat jouw inwoners in de problematische schulden terechtkomen. Maar sommige mensen met betalingsachterstanden heb jij niet meteen in het vizier, bijvoorbeeld ZZP’ers, particuliere huurders of mensen met een minimum inkomen uit loon. Als ze bij jou aankloppen, zitten ze vaak al diep in de schulden.

Wij kunnen deze groepen voor jou in beeld brengen vanuit onze database. Onze deurwaarders bezoeken ze, gaan met ze in gesprek en leiden ze met jouw toestemming door naar schuldhulpverlening. Daar krijgen ze voorrang om te voorkomen dat ze in een problematische situatie belanden. Met een toeleidingsbezoek zet je in op het voorkomen van kosten en het voorkomen van problematisch schulden.

Onze andere diensten

Interessant voor jou

GGN blijft innoveren en is continu op zoek naar samenwerkingen die onze dienstverlening versterken. In onze artikelen lees je hierover.

Lees alle artikelen