Incassobureau inschakelen

Je hebt een product of dienst geleverd maar de betaling blijft uit. Zelf heb je er alles aangedaan en de volgende stap is hulp inschakelen. Maar je wil ook de relatie met je klant niet schaden. Een incassobureau kan je dan helpen met incasseren. Met respect voor jouw klant én jouw portemonnee.

Wat zijn de maximale kosten bij GGN?

Direct aan de slag?

Draag nu je onbetaalde factuur over

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Maximaal 40 euro kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

Incassobureau bij onbetaalde facturen

Als het jou zelf niet lukt om de onbetaalde facturen betaald te krijgen, kan GGN je helpen. Als incassobureau richten wij ons op het incasseren van achterstallige vorderingen. Onze opdrachtgevers schakelen ons in als ze geen mogelijkheid zien om het bedrag zelf te innen. Wij proberen allereerst te incasseren zonder naar de rechter te gaan: het  minnelijke incassotraject. Lukt dat niet? Dan is de stap naar de rechter een mogelijkheid. Wij doen hiervoor een gratis scoring én geven een advies. Je kunt dan zelf bepalen of je de stap naar de rechter wil maken. Als deurwaarder kunnen wij ook deze stap voor je verzorgen.

De kosten

In 70% van de gevallen incasseren wij jouw onbetaalde factuur in de minnelijke fase. Jouw klant betaalt in dat geval de incassokosten. Wanneer we niet kunnen incasseren zijn de kosten voor jou maximaal 40 euro.

Het incassotraject

Zo gaan we te werk

incassotraject_mobiel_v2_backup Created with Sketch. We beginnen met een minnelijke fase (duur: 3 weken) Als de totale vordering (de factuur plus de kosten) lager is dan €100 sluiten we het dossier. Jouw kosten zijn dan maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). W e sluiten het dossier We sluiten het dossier om onnodige kosten te voorkomen. Jouw kosten zijn maximaal €25 (excl. ongeveer €10 kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier LAGE KANS Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. Via onze database van meer dan 3,8 miljoen klanten bepalen we de slagingskans van een gerechtelijke procedure. We bepalen dus of het zinvol is om de stap naar de rechter te maken en leggen het advies voor aan jou. Je maakt zelf de keuze om wel of niet deze Meer informatie over het gerechtelijke traject. Gratis scoring & advies Op basis van onze kennis over het betaalgedrag van 3,6 miljoen klanten kiezen wij welk aanmaningstraject het beste bij jouw klant past. We benaderen je klant via een brief, telefoon en/of e- mail. A anmanen 70% 30% In 70% van gevallen is dit het einde van het traject. Je klant heeft de gehele vordering betaald; de factuur plus onze kosten. Jouw kosten zijn dan €0. Alles is betaald Is je klant een particulier of met zijn privé-vermogen aansprakelijk? We versturen eerst een WIK (Wet Incasso Kosten) brief. Deze is wettelijk verplicht. Je klant krijgt hiermee 14 dagen de tijd om zonder bijkomende kosten jouw factuur te betalen. Duur: 3 weken Alles is betaald nee ja We sluiten het dossier. Jouw kosten zijn €10. Gedeeltelijk of niet betaald Gedeeltelijk of niet betaald Wij gaan verder.
incassotraject_desktop_v2 Created with Sketch. We beginnen met een (duur: 3 weken) minnelijke fase Op basis van onze kennis over het betaalgedrag van 3,6 miljoen klanten kiezen wij welk aanmaningstraject het beste bij jouw klant past. We benaderen je klant via een brief, telefoon en/of e-mail. Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. A anmanen Gedeeltelijk of niet betaald 30% In 70% van gevallen is dit het einde van het traject. Je klant heeft de gehele vordering betaald; de factuur plus onze kosten. Jouw kosten zijn dan €0. Alles is betaald 70% Als de totale vordering (de factuur plus de kosten) lager is dan €100 sluiten we het dossier. Jouw kosten zijn dan maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier. Jouw kosten zijn €10. W e sluiten het dossier Via onze database van meer dan 3,8 miljoen klanten bepalen we de slagingskans van een gerechtelijke procedure. We bepalen dus of het zinvol is om de stap naar de rechter te maken en leggen het advies voor aan jou. Je maakt zelf de keuze om wel of niet deze vervolgstap te zetten. Meer informatie over het gerechtelijke traject. Gratis scoring & advies Alles is betaald Gedeeltelijk of niet betaald LAGE KANS We sluiten het dossier om onnodige kosten te voorkomen. Jouw kosten zijn dan maximaal €25 (excl. ongeveer €10 kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier We versturen eerst een WIK (Wet Incasso Kosten) brief. Deze is wettelijk verplicht. Je klant krijgt hiermee 14 dagen de tijd om zonder bijkomende kosten jouw factuur te betalen. Duur: 3 weken Wij gaan verder. Is je klant een particulier of met zijn privé-vermogen aansprakelijk? nee ja

Log in op MijnGGN

Meer weten? Neem contact met ons op.

 

Incasseren met respect voor jouw klant

Iedere klant is anders. En daarom benaderen we iedere klant ook anders. Dit voor een optimaal resultaat. Onze database heeft gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met betalingsachterstanden. Hierdoor kennen we dus al 90 tot 95 procent van jouw klanten. Wil je een incassobureau inschakelen? Wij zijn een verlengstuk van jouw organisatie en we proberen zoveel mogelijk tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van een rechter. Dat scheelt onnodige kosten en tijd, voor jou en jouw klant.

Gratis meer informatie?

Via onze gratis informatiemail vertellen we je alles over onze werkwijze én de kosten.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur