Wat is een online incassobureau?

Een online incassobureau of deurwaarderskantoor biedt jou de mogelijkheid om online een onbetaalde factuur uit handen te geven en een incasso-opdracht te starten.

GGN heeft ook een online dienstverlening ontwikkeld speciaal voor ZZP’ers en MKB’ers. Heb je tot 250 vorderingen per jaar? Dan kun je bij ons terecht via onze online portal. Heb je meer dan 250 vorderingen per jaar? Dan past een maatwerkoplossing beter bij je. Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt online incasso?

Via de website vul je je gegevens in, upload je de onbetaalde facturen en eventuele andere documenten en wij doen de rest.

Incassobureau versus deurwaarder

Vaak wordt gedacht dat een incassobureau en deurwaarder hetzelfde doen. Toch hebben beide andere bevoegdheden. Een incassobureau mag namelijk enkel proberen de factuur te incasseren via het minnelijk traject (aanmanen), zoals: het sturen van brieven of door te bellen. Wordt er dan niet betaald, dan schakelen ze een deurwaarder in.
Een deurwaarder is een door de koning benoemde openbaar ambtenaar. Hierdoor mag een deurwaarder het gerechtelijke traject starten, waarin de stap naar de rechter gezet wordt.

Online incasso van GGN

GGN is een incassobureau en deurwaarderskantoor in één en biedt jou ook de mogelijkheid voor online incasso. Je start jouw incasso-opdracht heel eenvoudig online via het incassoformulier. Nadat jouw incasso online is ingevuld, dan wordt jouw opdracht binnen 1 werkdag in behandeling genomen of nemen we contact met je op bij eventuele vragen.

Incasso-opdracht online volgen

Naast het online starten van het incassotraject, kan je ook jouw opdracht online volgen. Je krijgt hiervoor een persoonlijk MijnGGN account. In het MijnGGN account kan je 24/7 de status inzien van het dossier, corresponderen met het klant behandelend team of eventuele nieuwe incasso-opdrachten aanbieden.

Online rekentool

We begrijpen dat je voor het starten van een online incasso-opdracht eerst wilt weten welke kosten daarbij komen kijken. Daarom hebben we voor jou de online rekentool ontwikkelt. Met deze rekentool kan je gemakkelijk berekenen wat de kosten ongeveer voor jou zijn als je klant toch niet betaalt. Je wil niet voor verrassingen komen te staan. Wat fijn is, is dat je niets betaalt als je klant betaalt. De incassokosten worden namelijk aan je klant door belast. Dit is wettelijk bepaald.

Meer weten?

Wil je meer weten over Online incasso van GGN? Vraag dan nu de gratis en vrijblijvende informatiemail aan of kijk op de pagina over Online Incasso van GGN.

Gerelateerde vragen

Meer weten over samenwerken met GGN?

Wij vertellen graag meer.

Meer over online incasso

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Gratis informatiemail aanvragen

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur