Wat is een dagvaarding?

Een dagvaarding is een officieel document met daarin een oproep aan jouw klant om voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding kan jouw klant precies teruglezen waarvoor hij voor de rechter moet verschijnen.

In deze dagvaarding staat de eis, het bedrag van de openstaande factuur of facturen en de gemaakte kosten. Ook staat hierin op welke manier hij kan reageren als hij het niet eens is met de vordering. De rechter beoordeelt de zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.

De dagvaarding mag alleen persoonlijk worden uitgebracht door een van onze gerechtsdeurwaarders.

Wanneer wordt een dagvaarding uitgebracht?

In de meeste gevallen (70%) komen we tot een oplossing in het minnelijke traject. Dat betekent zonder tussenkomst van de rechter. Leidt het minnelijk traject niet tot een oplossing, dan is de volgende stap die naar de rechter.

Voordat we echter naar de rechter stappen, bepalen we of het zinvol is om dat te doen. We noemen dat een scoring. Kan jouw klant eigenlijk wel betalen of lopen de kosten voor jou en jouw klant onnodig op? Dit gaan wij onderzoeken. Hoe we dat doen, dat lees je hier.

Wil je een dagvaarding door ons laten uitbrengen?

In de meeste gevallen behandelen wij voor jou het gehele incassotraject en zorgen wij voor het uitbrengen van de dagvaarding wanneer dit nodig is. In sommige gevallen kan dat anders zijn. Dan spreken we over een ‘Losse opdracht’.

Wil je een volledige incasso starten of meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via de gegevens onder aan deze pagina.
Wil je direct een losse opdracht starten? Lees hier hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Heb je een dagvaarding van ons ontvangen?

Je kan de zitting voorkomen door het opstaande bedrag te betalen. Je kan hier direct betalen. Of neem contact met ons op.

Ben je het niet eens met de dagvaarding? Dan kan je bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk hiervoor in de dagvaarding op de eerste bladzijde onder het kopje ‘Om’. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer weten over samenwerken met GGN?

Wij vertellen graag meer.

Meer over online incasso

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Gratis informatiemail aanvragen

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur