Wat is beslaglegging?

Een beslaglegging is een drastische maatregel om jouw openstaande factuur bij jouw klant te incasseren. Dit noemen we een executiemaatregel. Om een beslaglegging uit te kunnen voeren is een uitspraak (vonnis) van de rechter nodig.

Twee soorten beslagleggingen

Er bestaan 2 soorten beslagleggingen, executoriaal beslag en conservatoir beslag. Het executoriaal beslag kan uitgevoerd worden nadat de rechter hiervoor toestemming heeft gegeven in een vonnis.
Het conservatoir beslag kan worden gelegd voordat er een rechtszaak gestart wordt. Het heeft een bewarende functie (jouw klant kan de gelden of goederen niet meer gebruiken) en moet via een verzoekschrift bij de rechter worden aangevraagd.

Beslaglegging door de deurwaarder

Een beslaglegging wordt altijd uitgevoerd door een deurwaarder. Dit mag alleen als een rechter daarvoor toestemming heeft gegeven in een vonnis. Er kan op verschillende manieren beslag worden gelegd; zoals beslag op roerende en onroerende zaken, op loon, op een sociale uitkering of op een bankrekening. Het beslag loopt net zo lang tot de totale openstaande bedrag voldaan is.

Beslaglegging via GGN

Een beslaglegging is een drastische maatregel. In de meeste gevallen is deze maatregel gelukkig niet nodig, omdat er alsnog betaald wordt. Via Online Incasso van GGN doorlopen wij voor jou het gehele incassoproces, waaronder een beslaglegging, als dit echt nodig is.

Meer over Online Incasso van GGN

Toch liever contact opnemen?

Wij helpen je graag verder.

Dien direct een opdracht in

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur