Wat doet een deurwaarder?

Je hebt een klant die jouw factuur niet betaald en daarom ben je op zoek naar een deurwaarder. Maar wat is een deurwaarder nou eigenlijk? En wat doet hij precies?

Wat zijn de maximale kosten bij GGN?

Onbetaalde facturen?

Direct een opdracht indienen

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

Een deurwaarder is een door de Koning benoemd openbaar ambtenaar met dwingende wettelijke bevoegdheden voor het innen van schulden. Het inzetten van een deurwaarder vergroot dus de kans op betaling van jouw factuur.

De taken van een deurwaarder

Bij GGN weten we dat in 70% van de gevallen jouw klant betaalt voordat de zaak voor de rechter komt, in het minnelijke traject. Is dat niet het geval, dan gaat onze deurwaarder in het gerechtelijke traject voor jou aan de slag.

Dagvaarden

Met de dagvaarding wordt jouw klant opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Onze deurwaarder probeert de dagvaarding persoonlijk te overhandigen aan jouw klant.

Betekenen van het vonnis

Tijdens de rechtszaak beslist de rechter of jouw klant de betalingsachterstand moet betalen. Deze beslissing wordt vastgelegd in het vonnis. Onze deurwaarder overhandigt persoonlijk dit vonnis aan jouw klant. Dit noemen we betekenen.

Beslag leggen of ontruimen

Je klant krijgt eerst nog een termijn de tijd om te betalen, voordat de deurwaarder overgaat tot het leggen van beslag. De deurwaarder zorgt er dus voor dat de uitspraak van de rechter wordt uitgevoerd. Dit noemen we ook wel het nemen van executiemaatregelen.

Incasso en deurwaarder in één

GGN in een incassobureau en deurwaarderskantoor in één. We hebben verspreid over het hele land 60 deurwaarders in dienst. Hierdoor zijn onze deurwaarders snel ter plaatse en kennen ze de wijken en buurten op hun duimpje. En jouw klant meestal ook.

Efficiënt, maar menselijk incassotraject

Iedere klant is anders en benaderen we ook anders voor een optimaal resultaat. Wij hebben een database met de gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met betalingsachterstanden. 90 tot 95 procent van jouw klanten kennen we al. Wij zijn een verlengstuk van jouw organisatie en we proberen zoveel mogelijk tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van een rechter. Dat scheelt jou en jouw klant onnodige kosten en tijd.

Waarom een deurwaarder inschakelen van GGN?

Er zijn verschillende redenen om voor GGN te kiezen als je een deurwaarder wil inschakelen.

  • GGN heeft een landelijk netwerk en daarom is er altijd een deurwaarder in de buurt van jouw klant.
  • GGN heeft kennis van je klant en gaat op een respectvolle manier met je klant om.
  • Wij zijn een incassobureau en deurwaarderskantoor in één. Hierdoor bespaar je tijd, omdat wij het hele incassotraject uit handen nemen. Je hebt er dus zelf geen omkijken meer naar.
  • Je hebt 24/7 online overzicht in al je incasso-opdrachten via een beveiligde online-omgeving. Je kunt hier ook betalingsmutaties doorgeven, communiceren met het behandelend team en natuurlijk nieuwe incasso-opdrachten indienen.
  • Vele opdrachtgevers gingen je voor. Ze vertellen je wat zij van de samenwerking met GGN vinden.

Direct jouw openstaande factuur uit handen geven

Je kan met onze all-in-one oplossing Online Incasso van GGN, heel eenvoudig online een openstaande factuur uit handen geven. Jij uploadt jouw openstaande facturen en wij doen de rest. Binnen 1 werkdag wordt jouw opdracht in behandeling genomen of nemen we contact met je op bij eventuele vragen.

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail opvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur