Wat kost een deurwaarder?

In 70% van de gevallen incasseren we jouw onbetaalde factuur in het minnelijke traject. In dat geval zijn er geen kosten voor jou. Jouw klant betaalt in dat geval de kosten. Lukt het ons niet om de openstaande factuur te incasseren, dan werken wij met een kostenmaximum van ongeveer € 40,-.

Kostenmaximum

Een kostenmaximum is het maximale bedrag aan kosten dat jij aan ons betaalt als jouw klant de vordering niet betaalt. In het minnelijke traject is dit maximum € 25,- plus ongeveer € 15,- aan eventuele externe kosten. Je betaalt dus meestal niet meer dan € 40,-.
Je kan ervoor kiezen om na het minnelijk traject ook het gerechtelijke traject aan te gaan. Het kostenmaximum bedraagt dan € 275,-. Hierbij moet je ook rekening houden met eventuele externe kosten.

(Wet) Incassokosten voor jouw klant

Via de wet is bepaald hoeveel kosten je mag rekenen bovenop het factuurbedrag van een onbetaalde rekening. Dit is geregeld via de Wet Incassokosten (WIK). Heb je een zakelijke klant? Dan mag je bovenop de wettelijke incassokosten ook extra kosten in rekening brengen wanneer dit is opgenomen in je algemene voorwaarden.

 

 

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail aanvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur