Onbetaalde facturen?

Direct een opdracht indienen

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

Wanneer kan ik een deurwaarder inschakelen?

Een reden om een deurwaarder (ook wel gerechtsdeurwaarder genoemd) in te schakelen is, als een persoon of bedrijf nog rekeningen bij je heeft open staan en deze schuld niet aan jou wil/kan betalen. Een deurwaarder is een door de Koning benoemd openbaar ambtenaar met dwingende wettelijke bevoegdheden voor het innen van schulden. Één van de bevoegdheden die een deurwaarder heeft, is het uitbrengen van een dagvaarding. Daarnaast kan een deurwaarder beslag leggen of een ontruiming uitvoeren. Het inzetten van een deurwaarder vergroot dus de kans op betaling.

De gang van zaken

Voordat er een rechtszaak begonnen kan worden, moet er eerst een dagvaarding uitgebracht worden door middel van een exploot (opgemaakte authentieke akte). De deurwaarder probeert de dagvaarding persoonlijk uit te reiken aan de gedaagde (jouw klant). Als de gedaagde en de deurwaarder met elkaar in contact komen, kan de gedaagde eventuele vragen stellen over zijn verplichtingen en mogelijkheden. Doordat de deurwaarder persoonlijk langsgaat bij de gedaagde, kan de deurwaarder ook kennisnemen van de feitelijke situatie ter plaatse en je klant adviseren.

Wat als er juridische stappen nodig zijn?

Mochten er toch juridische stappen ondernomen moeten worden, dan helpt GGN je hier ook bij. We zorgen ervoor dat je zaak voor de rechter verschijnt en in behandeling wordt genomen. Na de uitspraak van de rechter bezoekt de deurwaarder uw debiteur om je klant op de hoogte te stellen van de uitspraak van de rechter. Je klant krijgt nog een termijn de tijd om te betalen, voordat de deurwaarder ertoe overgaat om inkomsten of spullen daadwerkelijk in beslag te nemen. De deurwaarder zorgt er dus voor dat de uitspraak van de rechter wordt uitgevoerd.

Waarom een deurwaarder inschakelen van GGN?

Er zijn verschillende redenen om voor GGN te kiezen als je een deurwaarder wil inschakelen. GGN heeft kennis van je klant en gaat op respectvolle manier met je klant om. Zo houdt je een goede relatie met je klant. Je bespaart tijd, omdat je het incassotraject uit handen geeft en er zelf geen omkijken meer naar heeft. Je hebt 24/7 online overzicht in al je incasso-opdrachten, hier kun je ook betalingsmutaties doorgeven, communiceren met het behandelend team en natuurlijk nieuwe incasso-opdrachten indienen.

Ga je een deurwaarder inschakelen? Start dan snel met je incasso opdracht. Wij bedienen heel Nederland, of je nu op zoek bent naar een deurwaarder in Tilburg of een deurwaarder in Utrecht. Wij staan voor u klaar!

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Direct een opdracht indienen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur