Onbetaalde facturen?

Direct een opdracht indienen

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

Wat is minnelijke incasso?

In ons vakgebied spreken we tijdens het incassoproces vaak over minnelijke incasso en gerechtelijke incasso. Maar wat bedoelen we hiermee? Het minnelijke incassoproces is niets anders dan het traject waarin we een niet-betalende klant aanmanen.

Heb je last van klanten die niet betalen?

Grote kans dat je deze zelf al één of meerdere betalingsherinneringen heeft gestuurd. In feite ben je dan zelf al bezig met het starten van het minnelijke incassoproces, ook wel buitengerechtelijke incasso genoemd. Je dient in deze fase rekening te houden met de wet- en regelgeving, denk bijvoorbeeld aan het Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten, ook wel wet incassokosten of WIK genoemd.In veel gevallen krijg je de rekening betaald, maar soms lukt dit niet. Het kan dan helpen om de hulp van een incassobureau in te schakelen. Jouw zorg wordt uit handen genomen en onze gespecialiseerde medewerkers gaan voor je aan de slag. Wij starten dan altijd met minnelijke incasso, waarin we je klant per brief, e-mail of telefoon benaderen en manen om over te gaan tot betaling.

Waarom starten we met minnelijke incasso?

GGN is van mening dat we moeten voorkomen dat schulden onnodig hoog oplopen en we zien graag dat de relatie met je klanten goed blijft. Daarom starten we altijd met minnelijke incasso, zodat je klanten de kans krijgen om alsnog over te gaan tot  betaling of het treffen van een betalingsregeling. In veel gevallen is de inzet van onze diensten al voldoende en kunnen we verdere kosten besparen, zowel voor jou als voor je klant.

Als minnelijke incasso niet lukt

Laten je debiteuren het nog steeds afweten ondanks onze inspanningen in het minnelijke incassoproces? Dan is het wel zo fijn dat GGN zowel incassobureau als deurwaarderskantoor is en daarmee dus naadloos een gerechtelijk traject kan opstarten. Om onnodige kosten voor jou en je klanten te voorkomen, starten we altijd eerst met scoring. In onze enorme database kunnen we controleren hoe groot de kans is dat jouw klant wel of niet betaalt. Door onze uitgebreide kennis en ervaring, onze effectieve aanpak en ons snelle handelen, ontzorgen wij je volledig. Onze deurwaarders zijn landelijk verspreid en hebben veel lokale kennis over bedrijven en debiteuren. Je kan er dan ook van uitgaan dat wij iedere debiteur correct en met de benodigde aandacht behandelen. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen in een minnelijk traject? Neem snel contact op met een van onze specialisten.

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Direct een opdracht indienen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur