Aanmaning versturen

Je hebt een dienst of product geleverd. Na afloop stuur je jouw klant de factuur, maar na meerdere herinneringen is de factuur nog steeds niet betaald. De volgende stap is het versturen van een aanmaning. Waar moet je op letten en wat kan GGN voor jou betekenen?

Wat zijn de maximale kosten bij GGN?

Meteen aan de slag?

Direct online incasso starten

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in jouw dossiers

Wat staat in een aanmaning?

Een aanmaning is een laatste herinnering aan jouw klant om de openstaande factuur betaald te krijgen. Het is een aankondiging dat je bij geen betaling een incassobureau inschakelt. Je verstuurt een aanmaning nadat je zelf betalingsherinneringen verzonden hebt.

Zorg voor een duidelijke aanmaning, zodat jouw klant direct kan zien waarom en aan wie hij moet betalen. Hij zal dan sneller overgaan tot betaling. Vermeld daarom altijd de volgende onderdelen in de aanmaning:

  • Geef een duidelijke omschrijving waar de aanmaning om gaat.
  • Een specifieke betalingstermijn. Vermeld een uiterste betaaldatum of een X aantal dagen. Vermijd termen als: zo spoedig mogelijk of per ommegaande.
  • Kondig aan dat je bij geen betaling een incassobureau inschakelt.
  • Vermeld welke kosten hierbij komen kijken.

Bovenstaande onderdelen in de aanmaning zijn ook belangrijk als je jouw factuur ter incasso uit handen wilt geven. Doe de volledige incassocheck of neem contact met ons op via 088-3316678. Wij helpen je graag verder.

Aanmaning door GGN

Wist je dat de aanmaning een standaard onderdeel is in ons incassotraject? Zo nemen wij jou werk uit handen. Je kan dus direct na jouw laatste herinnering bij ons het incassotraject opstarten. Wel zo handig.

14-dagen brief (WIK)

Is jouw klant een particulier dan starten wij het incassotraject met de 14-dagen brief, oftewel de WIK brief. Deze brief is een wettelijk verplichte laatste betalingsherinnering en gaat vooraf aan de aanmaning. Hiermee krijgt jouw klant een laatste mogelijkheid om te betalen zonder bijkomende kosten. Betaalt jouw klant niet, dan zullen wij het incassotraject via Online Incasso van GGN voortzetten en een aanmaning versturen.

Wat opdrachtgevers van ons vinden

Bij het starten van een onderneming hoop je ook dat het financiële aspect soepel verloopt, helaas is dit niet altijd het geval. Gelukkig heeft GGN voor ons een zorg weg kunnen nemen en in korte periode een aanzienlijk bedrag weten te vorderen en kon het dossier weer snel gesloten worden. Wij zijn zeer tevreden over de snelle en correcte afhandeling.

Miranda Dake | Dake Ambachtelijke Timmerwerker

Wat opdrachtgevers van ons vinden

Ik vind klantbeleving belangrijk en daarom hebben we voor GGN gekozen als onze incassopartner. Zij incasseren met oog voor de situatie van de debiteur. Via het online klantenplatform kunnen we eenvoudig incasso’s uit handen geven en deze 24/7 volgen. GGN beschikt over veel ervaring en is de incassopartner voor Lekdetectie Nederland B.V.

De heer Tibosch | Lekdetectie Nederland B.V.

Direct een aanmaning laten versturen door GGN

Je kan heel eenvoudig online een openstaande factuur uit handen geven, met onze all-in-one oplossing Online Incasso van GGN. Jij uploadt jouw openstaande facturen en wij doen de rest. We nemen jouw opdracht binnen 1 werkdag in behandeling. Bij eventuele vragen nemen we contact met je op.

Direct een incassotraject starten

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail aanvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur