VerhuurSignaal voor vastgoed

Ben jij als tussenpersoon van een commerciële verhuurder op zoek naar een betrouwbare financiële screening? Je wil zeker weten dat de nieuwe huurder betrouwbaar is. Met VerhuurSignaal voer je snel en eenvoudig een kredietcheck uit die je meteen kan toevoegen aan het verhuurdossier.

Home 101

Voorkomen is beter dan genezen

Als verhurend tussenpersoon heb je een zorgplicht, die onder meer inhoudt dat je de vermogens- of inkomenspositie van kandidaat-huurders onderzoekt. Je wilt bijvoorbeeld weten of iemand goede bedoelingen heeft, trouw betaalt en de woning netjes achterlaat.

Kredietcheck vooraf

Met VerhuurSignaal controleer je vóór de verhuring eenvoudig online de betaalwaardigheid en de identiteit van jouw kandidaat-huurder. Klopt de identiteit, betaalt hij of zij netjes, zijn er in het verleden (huur)schulden geweest? Dit vertalen we in een helder advies met de kleuren rood, oranje en groen. Met deze screening voorkom je problemen en garandeer je rendement voor jouw opdrachtgever.


Hoe werkt het?

VerhuurSignaal is een online tool. Je logt in op jouw eigen persoonlijke account.
Binnen een paar muisklikken krijgt je een betaalwaardigheidsadvies op persoonsniveau. Je geeft hiervoor alleen de naam, adres, woonplaats en geboortedatum van de kandidaat-huurder in. Kom je er niet uit? Bij elke stap vind je uitleg.

Bekijk hier een voorbeeldrapport.

De modules van VerhuurSignaal

Een kredietcheck van VerhuurSignaal bestaat uit twee modules, namelijk betaalgedrag en identiteit. Deze laatste module is optioneel en is alleen maar af te nemen in combinatie met de module betaalgedrag.

  • Betaalgedrag: hier wordt de betaalwaardigheid gecontroleerd aan de hand van positieve en negatieve betalingservaringen en registraties.
  • Identiteit: de geldigheid en eventuele fraude van nationale reisdocumenten en rijbewijzen worden gecontroleerd aan de hand van het documentnummer.

AVG en privacy

Zowel onze partner Experian als wij besteden de grootst mogelijke zorg aan onze bronnen en databestanden. We werken strikt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je leest het in onze privacystatement. Experian maakt gebruik van openbare bronnen, waardoor de privacy van jouw kandidaat-huur niet geschonden wordt.
Daarnaast is Experian aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Handelsinformatiebureaus (NVH).


Wat kost VerhuurSignaal?

Bij VerhuurSignaal betaal je alleen wat je afneemt. Een kredietcheck met een advies over betaalgedrag kost € 7,50. De module identiteit is kosteloos. (Deze is alleen af te nemen in combinatie met de module betaalgedrag.)

Starten met VerhuurSignaal

Je kunt je via onderstaande button aanmelden voor VerhuurSignaal. De samenwerking met VerhuurSignaal wordt vastgelegd in een kosteloze overeenkomst. Vul jouw gegevens in en wij gaan direct voor je aan de slag.

Starten met VerhuurSignaal