Wat zijn deurwaarderskosten?

De deurwaarderskosten zijn de kosten die gemaakt worden door het deurwaarderskantoor tijdens het incassoproces. Deze kosten zijn afhankelijk van het openstaande bedrag en de stappen die wij moeten nemen in het incassoproces. Ze kunnen dus per vordering verschillend zijn.

Hoe hoog zijn de deurwaarderskosten?

Je hoeft niets te betalen als jouw klant de vordering betaalt. De deurwaarderskosten worden namelijk aan je klant doorbelast. Dit is wettelijk bepaald. In 70% van de gevallen incasseren wij het openstaande bedrag, zonder tussenkomst van de rechter. Lukt het ons niet om de openstaande factuur te incasseren, dan komen de kosten voor jouw rekening.

Kostenmaximum

GGN werkt met een kostenmaximum. Dit is een maximaal bedrag aan kosten dat jij aan ons betaalt als jouw klant de vordering niet betaalt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.
In het minnelijke traject is het kostenmaximum € 25,- plus ongeveer € 15,- aan eventuele externe kosten. Je betaalt dus meestal niet meer dan € 40,-.
Je kan ervoor kiezen om na het minnelijk traject ook het gerechtelijke traject aan te gaan. Het kostenmaximum bedraagt dan € 275,-. Hierbij moet je ook rekening houden met eventuele externe kosten.

Deurwaarderskosten voor jouw klant

Hoeveel kosten je mag rekenen bovenop het factuurbedrag van een onbetaalde rekening is via de wet bepaald. Namelijk via de Wet Incassokosten (WIK). Heb je een zakelijke klant? Dan mag je bovenop de wettelijke incassokosten ook extra kosten in rekening brengen wanneer dit is opgenomen in je algemene voorwaarden.

Meer weten over een incasso via GGN?

Wij helpen je graag verder. Vraag onze gratis informatiemail aan of lees verder op onze pagina over Online Incasso van GGN.

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail aanvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur