Onbetaalde facturen?

Direct een opdracht indienen

  • Incassobureau & deurwaarder in één
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten
  • 24/7 inzicht in je dossiers

Je klant heeft de door jou gestuurde rekeningen (nog) niet betaald en je bent benieuwd wat de kosten voor een deurwaarder zijn. Het is erg vervelend dat één van je klanten of wellicht meerdere klanten niet tijdig hebben betaald. GGN helpt bedrijven en ondernemers die in een dergelijke situatie zitten. Wij kunnen een incassoproces starten om het openstaande bedrag van je klanten terug te krijgen. Nu zijn de kosten voor een deurwaarder moeilijk te bepalen, deze zijn namelijk afhankelijk van de stappen die GGN moet nemen in het proces en de hoogte van het openstaande bedrag. Wat we je wel kunnen vertellen is dat je niets hoeft te betalen als je klant betaalt! De kosten om een deurwaarder in te schakelen, worden door GGN aan je klant door belast. Dit is wettelijk bepaald.

WAT ZIJN DE STAPPEN BIJ EEN INCASSOPROCES?

Door de jaren heen hebben we een grote debiteurendatabase opgebouwd, waardoor we een goede inschatting kunnen maken welke stappen we moeten nemen. Het is dus niet direct nodig om kosten te maken en een deurwaarder bij je klant langs te sturen. Wij werken op basis van drie fases tijdens een incassoproces. In fase 1 sturen we je klant een laatste herinneringsbrief. Je klant krijgt dus nog één keer de mogelijkheid om de door jou gestuurde factuur zonder extra kosten te voldoen. Daarna gaan we de klant aanmanen, waarbij wel kosten worden berekend. Bij fase 2 gaan we over tot dagvaarden. Je klant wordt door onze deurwaarder uitgenodigd om voor de rechtbank te verschijnen. Vanaf deze stap in het proces worden er kosten gemaakt voor onder andere wettelijke griffiekosten en kosten voor het inschakelen van een deurwaarder. Maar gelukkig worden in veel gevallen de rekeningen voor of tijdens fase 2 betaald en is niet nodig om door te gaan naar fase 3. Bij deze laatste fase gaat we over op beslaglegging.

DE KOSTEN VOOR EEN DEURWAARDER

GGN heeft een rekentool ontwikkeld, waardoor je gemakkelijk en snel een indicatie krijgt van wat jouw maximale kostenrisico is als uw klant niet direct tot betaling overgaat. Mocht onverhoopt betaling uitblijven, dan geeft onze rekentool aan welke kosten voor jouw rekening zijn. De kosten voor een deurwaarder zijn verschillend en afhankelijk van het openstaand bedrag en welke stappen we moeten nemen. Voorafgaand aan het incassoproces kun je via de rekentool op onze website aan de hand van het openstaande bedrag van je klant berekenen wat de maximale deurwaarderskosten voor jou kunnen zijn. Zo weet je altijd waar je aan toe bent! GGN gaat op respectvolle manier met je klant in gesprek over de betalingsverplichting aan jou. Daarnaast werken wij volgens de hoogste normen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de openstaande rekening(en), onvoorziene kosten voor een deurwaarder en de relatie met je klant.

Meer weten over onze online dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Direct een opdracht indienen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur