Deurwaarderskantoor

Ben je opzoek naar een deurwaarderskantoor omdat je een niet betalende klant hebt? Dan ben je bij GGN aan het juiste adres. Omdat het inschakelen van een deurwaarder een grote stap is, wil je eerst weten wat GGN precies doet. En niet te vergeten: wat zijn de kosten voor een deurwaarder? Je leest het op deze pagina.

Inschakelen van een deurwaarderskantoor

Het wordt vaak gedacht, maar een incassobureau en een deurwaarderskantoor doen niet hetzelfde. Een incassobureau mag alleen facturen innen via het aanmanen, oftewel het minnelijke traject.

Een deurwaarder kan taken uitvoeren zoals dagvaarden, beslag leggen en ontruimen, oftewel het gerechtelijke traject.

Incassobureau en deurwaarder in één

GGN is een incassobureau en deurwaarderskantoor in één. Je kan voor jouw onbetaalde factuur bij ons dus terecht voor het gehele incassotraject, van aanmaning tot het eventueel leggen van beslag. Ben je benieuwd naar het volledige incassoproces? We leggen je het hier in 3 stappen uit.

Jij uploadt jouw onbetaalde facturen en wij doen de rest.

Online incasso starten

Incassotraject mobiel Created with Sketch. We beginnen met een minnelijke fase (duur: 3 weken) Als de totale vordering (de factuur plus de kosten) lager is dan €100 sluiten we het dossier. Jouw kosten zijn dan maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). W e sluiten het dossier Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. Gedeeltelijk of niet betaald Gedeeltelijk of niet betaald Via onze database met 3,6 miljoen klanten bepalen we de slagingskans van een gerechtelijke procedure. We onderzoeken dus of het zinvol is om door te gaan. Scoring gerechtelijke fase We sluiten het dossier om onnodige kosten te voorkomen. Jouw kosten zijn maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier Op basis van onze kennis over het betaalgedrag van 3,6 miljoen klanten kiezen wij welk aanmaningstraject het beste bij jouw klant past. We benaderen je klant via een brief, telefoon en/of e- mail. A anmanen LAGE KANS HOGE KANS 70% 30% In 70% van gevallen is dit het einde van het traject. Je klant heeft de gehele vordering betaald; de factuur plus onze kosten. Jouw kosten zijn dan €0. Alles is betaald Hier gaat het traject over in een gerechtelijke fase Kostenvoorschot betalen Onze deurwaarder gaat persoonlijk langs bij je klant met een dagvaarding: een oproep om voor de rechter te verschijnen. Dagvaarden We hebben via de rechter een vonnis (uitspraak) gekregen. Als de rechter bepaald heeft dat jouw klant moet betalen, dan zullen we de klant hier eerst van op de hoogte brengen (betekening vonnis). Betaalt je klant niet? Dan gaan we over tot het leggen van beslag (bv. op loon of voertuig). Vonnis en beslag Wij incasseren de gehele vordering inclusief onze kosten. Jij ontvangt je geld en wij sluiten het dossier. Alles is betaald Wij incasseren de gehele vordering inclusief onze kosten. Jij ontvangt je geld en wij sluiten het dossier. Alles is betaald De hoogte van het voorschot is afhankelijk van de hoogte van de vordering (minimaal €350). Het voorschot wordt aan het eind van het traject verrekend. We zullen altijd proberen het hele openstaande bedrag (jouw factuur en onze kosten) te incasseren. Lukt dat niet, wordt het kostenvoorschot verrekend met onze kosten. Jouw kosten zijn maximaal €275 (excl. kosten voor externe partijen zoals griffierecht). Is je klant een particulier of met zijn privé-vermogen aansprakelijk? We versturen eerst een WIK (Wet Incasso Kosten) brief. Deze is wettelijk verplicht. Je klant krijgt hiermee 14 dagen de tijd om zonder bijkomende kosten jouw factuur te betalen. Duur: 3 weken Alles is betaald nee ja We sluiten het dossier. Jouw kosten zijn €10. Gedeeltelijk of niet betaald Gedeeltelijk of niet betaald Wij gaan verder.
Incassotraject desktop Created with Sketch. We beginnen met een (duur: 3 weken) minnelijke fase Op basis van onze kennis over het betaalgedrag van 3,6 miljoen klanten kiezen wij welk aanmaningstraject het beste bij jouw klant past. We benaderen je klant via een brief, telefoon en/of e-mail. Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. Afhankelijk van het nog openstaande bedrag nemen we vervolgstappen. We zullen altijd proberen het hele openstaande bedrag (jouw factuur en onze kosten) te incasseren. Lukt dat niet, wordt het kostenvoorschot verrekend met onze kosten. Jouw kosten zijn maximaal €275 (excl. kosten voor externe partijen zoals griffierecht). Gedeeltelijk of niet betaald Gedeeltelijk of niet betaald A anmanen Gedeeltelijk of niet betaald 30% In 70% van gevallen is dit het einde van het traject. Je klant heeft de gehele vordering betaald; de factuur plus onze kosten. Jouw kosten zijn dan €0. Alles is betaald 70% Als de totale vordering (de factuur plus de kosten) lager is dan €100 sluiten we het dossier. Jouw kosten zijn dan maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier. Jouw kosten zijn €10. W e sluiten het dossier Via onze database met 3,6 miljoen klanten bepalen we de slagingskans van een gerechtelijke procedure. We onderzoeken dus of het zinvol is om door te gaan. Hier gaat het traject over in een gerechtelijke fase Scoring gerechtelijke fase Kostenvoorschot betalen Onze deurwaarder gaat persoonlijk langs bij je klant met een dagvaarding: een oproep om voor de rechter te verschijnen. Dagvaarden We hebben via de rechter een vonnis (uitspraak) gekregen. Als de rechter bepaald heeft dat jouw klant moet betalen, dan zullen we de klant hier eerst van op de hoogte brengen (betekening vonnis). Betaalt je klant niet? Dan gaan we over tot het leggen van beslag (bv. op loon of voertuig). Vonnis en beslag Wij incasseren de gehele vordering inclusief onze kosten. Jij ontvangt je geld en wij sluiten het dossier. Wij incasseren de gehele vordering inclusief onze kosten. Jij ontvangt je geld en wij sluiten het dossier. Alles is betaald Alles is betaald Alles is betaald Gedeeltelijk of niet betaald HOGE KANS LAGE KANS We sluiten het dossier om onnodige kosten te voorkomen. Jouw kosten zijn maximaal €25 (excl. kosten voor externe partijen). We sluiten het dossier De hoogte van het voorschot is afhankelijk van de hoogte van de vordering (minimaal €350). Het voorschot wordt aan het eind van het traject verrekend. We versturen eerst een WIK (Wet Incasso Kosten) brief. Deze is wettelijk verplicht. Je klant krijgt hiermee 14 dagen de tijd om zonder bijkomende kosten jouw factuur te betalen. Duur: 3 weken Wij gaan verder. Is je klant een particulier of met zijn privé-vermogen aansprakelijk? nee ja

Schuldbewaking

Heeft je klant niet alles betaald en is het dossier er geschikt voor? Dan blijven we je klant regelmatig in de gaten houden. Dat hangt af van de reden van niet betalen en de hoogte van het bedrag.

Meer weten?

Meer uitleg over de kosten en begrippen vind je bij de veelgestelde vragen. Je kunt ook hier gratis onze informatiemail aanvragen.

Vanaf het moment dat je jouw onbetaalde facturen hebt geupload, gaan wij aan de slag. Je hebt dan 24/7 inzicht in al jouw lopende dossiers via jouw persoonlijke MijnGGN-account.

Inloggen op Mijn GGN

Persoonlijke benadering

Iedere klant is anders. En daarom benaderen we iedere klant ook anders. Dit voor een optimaal resultaat. Onze database heeft gegevens van ruim 3,6 miljoen mensen met betalingsachterstanden. Hierdoor kennen we dus al 90 tot 95 procent van jouw klanten. Wij zijn een verlengstuk van jouw organisatie en we proberen zoveel mogelijk tot een oplossing te komen zonder tussenkomst van een rechter. Dat scheelt onnodige kosten en tijd, voor jou en jouw klant.

De kosten voor een incassotraject

In 70% van de gevallen gaat je klant over tot betaling zonder tussenkomst van de rechter. Zelf betaal je dan helemaal niets. In dat geval betaalt je klant namelijk de kosten. In het geval je klant niet over gaat tot betaling, werken wij met een kostenmaximum. Bereken het eenvoudig via onderstaande rekentool.

Waarom kiezen voor GGN?

Er zijn verschillende redenen om voor GGN te kiezen als je een deurwaarder wil inschakelen:

  • Altijd een deurwaarder in de buurt van jouw klant, dankzij een landelijk netwerk.
  • Wij hebben kennis van jouw klant en gaat op een respectvolle manier met je klant om.
  • Dankzij onze all-in-onze oplossing Online Incasso van GGN bespaar je tijd. Wij nemen het hele incassotraject uit handen nemen. Je hebt er dus zelf geen omkijken meer naar.
  • Via een beveiligde online-omgeving heb je 24/7 overzicht in al je incasso-opdrachten. Ook kan je hier communiceren met het behandelend team, betalingen doorgeven en natuurlijk nieuwe incasso-opdrachten indienen.
  • Benieuwd waarom andere opdrachtgevers voor GGN kiezen? Ze vertellen je wat zij van de samenwerking met GGN

 

Direct jouw openstaande factuur uit handen geven

Met onze all-in-one oplossing Online Incasso van GGN, kan je heel eenvoudig online een openstaande factuur uit handen geven. Jij uploadt jouw openstaande facturen en wij doen de rest. Jouw opdracht wordt binnen 1 werkdag in behandeling genomen. Bij eventuele vragen nemen we contact met je op.

Direct een incasso starten

 

Samenwerken met GGN?

Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op via het formulier, chat of telefoon.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur