Interview: ‘’Het is leuk jongeren te helpen een goede positie op de arbeidsmarkt te verkrijgen.”

3 minuten | Samenwerken | MVO

Op 8 december was het de beurt aan Kees van den Heuvel, Commercieel Directeur bij GGN, om een sollicitatietraining samen met JINC te geven. Tijdens de training gaf hij de leerlingen van het Olympiacollege tips en tops om hen zo voor te bereiden op het echte leven in de arbeidsmarkt. Wij stelden hem enkele vragen over de ervaring van hem en de leerlingen.

Waarom wilde je graag meedoen met de sollicitatietraining voor JINC?

“Ik vind het leuk om jongeren te helpen een goede positie op de arbeidsmarkt te verkrijgen. Ik heb het al een keer eerder gedaan en het is toen heel goed bevallen.”

Wat heeft het jou gebracht?

“Je komt toch in contact met een doelgroep waar je als GGN – helaas – mee te maken zult krijgen. Jammer genoeg maken jongeren ook schulden en ik wil graag weten hoe dat komt en hoe we dat kunnen voorkomen.”

Wat waren de reacties van de leerlingen?

“De reacties van de leerlingen waren positief. Ze vonden het wel spannend, maar ik vond dat ze zich heel goed voorbereid hadden.”

Is er iets uit de sessie wat je echt is bijgebleven?

“Een van de leerlingen wilde al heel jong bij een garage werken. Hij ging vaak mee met zijn vader die ook bij een garage werkte. Inmiddels heeft hij dit zelf als bijbaan. Ik vond het mooi om te horen hoe enthousiast hij vertelde over het uitvoeren van een kleine beurt bij een auto. Het is mooi om te zien als iemand een passie heeft.”

Waarom vind je deze samenwerking vanuit GGN zo belangrijk?

“Wij staan als GGN middenin de samenleving. We moeten zorgen dat alle medewerkers dat ook doen om te voorkomen dat we vervreemden van onze klanten. Door de samenwerking met JINC blijf je in contact met de maatschappij en ben je er zelf ook beter van bewust wat er daarin allemaal speelt.”

Wij zijn blij dat Kees deze sollicitatietraining nog net voor de verscherpte coronamaatregelen heeft kunnen verzorgen. Het leverde, net als bij de voorgaande trainingen, ook nu weer een positieve ervaring op bij de leerlingen!

Wellicht interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Meer nieuws en artikelen