Samenwerking met JINC

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken deze kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

JINC-projecten

Omdat GGN MVO hoog in het vaandel heeft staan, dragen wij nu financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken. En stellen we medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of  stagebegeleider. Onze collega’s krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen én iets te doen wat betekenisvol is. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Bliksemstages

Onze medewerkers organiseren diverse bliksemstages. Kinderen van de basisschool en het vmbo worden uitgenodigd om kennis te maken met het werk van bijvoorbeeld een incassospecialist/deurwaarder. En de eerste stages waren een succes. Je leest er hier meer over:

Sollicitatietrainingen

Tijdens deze sollicitatietraining laten onze medewerkers zien hoe je een sollicitatiegesprek maakt of breekt. De kinderen leren bijvoorbeeld in een rollenspel hoe je een sollicitatiegesprek doet. Ons doel: de leerlingen de juiste tips en trucks meegeven en hen hiermee op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.
Benieuwd hoe de kinderen de eerste trainingen ervaren hebben? Je leest het hier:

Maatschappelijk betrokken

In onze strategie staan maatschappelijke betrokkenheid en duurzame oplossingen voor mensen met schulden centraal. Lees hier meer over ons MVO beleid.