Op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt

3 minuten | Samenwerken | MVO

Deze week gingen de eerste sollicitatietrainingen van JINC en GGN van start. Tijdens deze sollicitatietraining laten onze professionals van GGN zien hoe je een sollicitatiegesprek maakt of breekt. Ons doel: de leerlingen de juiste tips en tricks meegeven en hen hiermee op weg helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Hoopvol

De eerste geslaagde sollicitatietrainingen werden gegeven aan vmbo-leerlingen van Campus 013 in Tilburg. GGN-ers Johan Vekemans (operationeel directeur) en Dorry Burger (communicatieadviseur en woordvoerder) noemen de uitkomst van de sollicitatietraining ‘hoopvol’: zij zagen dat de leerlingen steeds sneller dingen oppikten en leerden. Uiteraard waren deze trainingen geheel coronaproof: de leerlingen logden in vanuit school en de medewerkers van GGN vanuit thuis.

Feedback

In deze trainingen werd natuurlijk ook hard gewerkt. Op basis van de brieven die de leerlingen vooraf hadden gemaakt, werden er rollenspellen gespeeld en feedback gegeven. Alle leerlingen waren erg gemotiveerd en gingen enthousiast het gesprek aan met de medewerkers van GGN. Ze waren ook erg dankbaar voor de feedback die zij kregen.

‘Voor mij was het een inkijkje in hoe het tegenwoordig verloopt op school.’

Positief verrast

Ook Maartje van den Biggelaar en Simone Duijvelaar (beiden teamleider contactcenter bij GGN) waren erg te spreken over de training. Zij vonden het een leuke en intensieve training met erg gemotiveerde leerlingen. Ze werden positief verrast door hun betrokkenheid en concentratie en hopen dat dit volgend jaar live op school kan worden georganiseerd.

Aandacht Loont

De sollicitatietrainingen heeft de kinderen laten zien wat de sociale codes zijn op de werkvloer. De medewerkers van GGN vinden het mooi en dankbaar dat ze op deze manier iets kunnen doen voor kwetsbaren in de samenleving. Ook vanuit Aandacht Loont vinden zij het belangrijk hier iets mee te doen. Ook zagen zij tijdens de sollicitatietraining dat er echt jonge mensen tussen zitten die al goed weten wat ze willen. Hoopvol voor de toekomst dus!

Dorry, Johan, Maartje en Simone kijken met veel plezier terug op de sollicitatietraining! ‘Voor mij was het een inkijkje in hoe het tegenwoordig verloopt op school’, aldus Johan.

Wellicht interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Meer nieuws en artikelen