GGN-ers bij sollicitatietraining en bliksemstage via JINC

2 minuten | Aandacht loont | Samenwerken | MVO

Een aantal weken geleden kondigden we onze samenwerking aan met JINC. Omdat we kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg willen helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Een 20-tal collega’s van GGN hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de eerste pilot die van start gaat in november.

Er zijn diverse sollicitatietrainingen gepland in Tilburg en Rotterdam, waarbij rollenspellen worden gehouden en tips worden gedeeld hoe je een sollicitatiegesprek doet. En er worden op beide locaties bliksemstages georganiseerd waar kinderen van de basisschool en het vmbo worden uitgenodigd om kennis te maken met het werk van een incassospecialist/deurwaarder. Vanwege corona natuurlijk digitaal: de kinderen vanuit school en de medewerkers van GGN vanuit een online verbinding. Het doel is niet alleen om jongeren in contact te brengen met mogelijke beroepen voor later, maar ook om hun algemene kennis van de wereld te vergroten.

Van incassospecialist tot directielid

De deelnemers vanuit GGN zijn divers: van incassospecialist tot accountmanager, en van teamleider tot directielid. Onze collega’s krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen én iets te doen wat betekenisvol is.

 

Sollicitatietraining

Simone Duijvelaar, teamleider contactcenter legt uit waarom zij meedoet aan de sollicitatietraining voor kinderen van VMBO school Campus 013 in Tilburg op 2 december a.s., samen met nog 2 collega’s van het Tilburgse GGN kantoor.

“Als teamleider heb ik veel ervaring met sollicitatiegesprekken. Hoe geweldig is het om jongeren iets bij te kunnen brengen over hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen voeren. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen en zo kan bijdragen aan een optimale start van hun carrière!”

 

Bliksemstage

Klantmedewerker Irene Tran organiseert, samen met collega Cees Daia-Scholtes, een bliksemstage met JINC voor leerlingen van Basisschool Wereldwijs in Rotterdam op 8 december a.s.

“Toen ik de oproep voor deelname voorbij zag komen sprak mij dit meteen aan. Omdat ik dol ben op kinderen en van mening bent dat je als volwassene een voorbeeld functie hebt voor de toekomst van ‘onze’ kinderen. Ik ben zelf moeder van 2 tieners en leer hen thuis hoe de ‘echte’ wereld is als je gaat werken. Als ervaren GGN medewerker lijkt het mij leerzaam voor de kinderen om te weten hoe het is om bij een incasso/deurwaarderskantoor te werken. We willen hen uitleggen wat een deurwaarder doet, wat de werkzaamheden zijn en hoe het is om samen te werken met collega’s. Ik hoop dat de leerling daardoor een beter beeld krijgt bij de mogelijkheden. En ik hoop dat de bliksemstage sowieso een positieve, leuke en leerzame ervaring voor ze is, zodat ze er thuis en op school enthousiast over praten en denken. Het is al moeilijk genoeg voor de kinderen om de juiste keuze te maken voor hun toekomst en vooral in de pubertijd. Als wij hen hierbij kunnen helpen, een steentje kunnen bijdrage, dan is mijn doel bereikt.”

Wellicht interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Meer nieuws & artikelen