Kinderen een dag de baas in Nederland

- PERSBERICHT -
Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. GGN is trots om mee te doen en donderdag een nieuwe baas te hebben voor 1 dag!

Koning Willem-Alexander aanwezig bij 5​de​ editie JINC Baas van Morgen

Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer ABN AMRO, TomTom, Philips, Transavia en het Van Gogh Museum doen mee, evenals minister Hugo de Jonge (VWS).

Met Baas van Morgen wil​ JINC​, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC, naast haar​ reguliere projecten​, jaarlijks​ Baas van Morgen​. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

Koning bij conferentie

Wat deze vijfde editie extra bijzonder maakt, is dat koning Willem-Alexander de conferentie op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam bijwoont. Hier verzamelen ‘jonge en oude bazen’ zich na een dag hard werken om ervaringen uit te wisselen. Voorafgaand aan de conferentie neemt hij deel aan een rondetafelgesprek waarbij verschillende betrokkenen hem informeren over het werk van JINC.

Daniel Roos, directeur van JINC, heeft er zin in. “Een kind een dag op de stoel van de baas levert meestal twee vliegen in één klap op: een onvergetelijke ervaring voor een kind én verfrissende ideeën voor een bedrijf. Dat koning Willem-Alexander naar de conferentie komt, voelt bovendien als steun voor onze strijd tegen kansenongelijkheid. Voor de jonge deelnemers is het erg waardevol om gezien en gehoord te worden door iemand als hij.”

Deelnemers

Tot de deelnemers van dit jaar behoren: ABN AMRO, Albert Heijn, Arriva, De Nederlandsche Bank, DHL, GVB, HTM, IBM, KPMG, Lelystad Airport, Mauritshuis, NautaDutilh, Nestlé, Philips, het Rijksmuseum, Shell, TomTom, Transavia, Van Gogh Museum, VodafoneZiggo, de ministeries van VWS en EZ, de provincies Flevoland, Brabant en Noord-Holland, de gemeenten Amsterdam, Almere, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.​ Klik hier voor de gehele deelnemerslijst.

Media zijn van harte welkom om verslag te doen van JINC Baas van Morgen of de conferentie. Aanmelden kan via Marieke Kremer: mkremer@jinc.nl, 020-760 66 20 of 06-41 41 08 40.

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 50.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.

Reacties

Geef een reactie