Dilemma’s over geld in bliksemstage met JINC

2 minuten | Samenwerken | MVO

Op woensdag 18 november waren GGN collega’s Mark van Beurden, Malissa Nouwens en Aukje Kuipers digitaal te gast bij VMBO school Campus 013. Het doel? Een bliksemstage met JINC voor 2e jaars VMBO-leerlingen over schulden, geld en deurwaarders.

Dilemma’s

De leerlingen werden diverse dilemma’s voorgelegd, bijvoorbeeld: welke rekening betaal je als eerste? De huur van je woning of je Netflix abonnement? Ook werd er door de leerlingen gewerkt aan een inkomsten & uitgavenformulier. Wat geef je nou uit in een maand en wat komt er binnen? Dat leverde interessante inzichten op en onderstreepte het belang van een goede balans tussen beiden. Voor de juf voldoende aanleiding om dit een vervolg te geven tijdens andere lessen.

De deurwaarder

Ook lieten de GGN-ers diverse filmpjes zijn over het werk van een deurwaarder. Soms grappig, maar ook confronterend. Want niet iedereen heeft het thuis even breed. Wat sowieso boven tafel kwam is dat de deurwaarder niet alleen de boeman is, maar dat hij echt kan helpen als er schulden zijn.

De stage werd afgesloten met een leuke goodiebag met GGN spulletjes, een reminder om thuis nog eens na te praten over de opgedane inzichten. Een mooie afsluiting van een interessante ochtend!

Wellicht interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Meer nieuws & artikelen