Eerste bliksemstage een succes

2 minuten | Aandacht loont | Samenwerken | MVO

Deze week was het zover: de eerste bliksemstage van JINC en GGN. Deze stages geven kinderen van diverse scholen een kijkje in de keuken van GGN. Ons doel: hun horizon verbreden en hen op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Sales en deurwaarders

De eerste succesvolle bliksemstage werd gegeven aan 17 kinderen uit groep 8 van de basisschool OBS De Toermalijn in Rotterdam. GGN-ers Marten Meinster (Bidmanager) en Roald Schaart (Manager Sales) hebben aan de klas verteld wat hun functie op de sales afdeling van GGN inhoudt. Uiteraard geheel coronaproof: de kinderen vanuit school en de medewerkers van GGN vanuit huis.Ook het werk van de deurwaarders binnen GGN kwam aan bod. Met een korte quiz kon daarna de kennis van de kinderen over de deurwaarder worden getest

Salespitch

Natuurlijk moest er, zoals bij elke stage, ook even gewerkt worden. De kinderen kregen in groepjes de opdracht om aan onze GGN-ers een salespitch te houden: waarom moeten wij die appel, wereldbol, potloden en water van jou kopen? Alle groepjes grepen deze opdracht met beide handen aan. Met volle overtuiging en een creatief verhaal verkochten ze hun product. Maar er kon er maar 1 de winnaar zijn, want niemand had natuurlijk verwacht dat je met appels ook kan jongleren!

 

Aandacht loont

De bliksemstage heeft de kinderen een mooi kijkje in de keuken gegeven van de deurwaardersbranche. En wie weet zien we enkelen van hen over een aantal jaren wel terug. Waar aan het begin van de stage slechts 2 kinderen hun vinger opstaken bij de vraag of de deurwaardersbranche bij hun past, waren dat er aan het eind al 9.
Ze waren vooral onder de indruk van wat GGN allemaal doet om mensen proberen te helpen hun rekeningen te betalen. Dat hadden ze niet verwacht van een deurwaarder. En daarmee is onze missie aandacht loont gelukkig ook onder dit jonge publiek goed overgekomen.

Roald en Marten kijken met veel plezier terug op deze bliksemstage en zijn al gevraagd om deze ook te geven op een andere school!