Check Sociaal voor woningcorporaties

Je staat op het punt om in gesprek te gaan met een kandidaat-huurder. Je hebt je hier goed op voorbereid, maar je mist nog inzicht in het betalingsrisico van jouw toekomstige huurder. Om dit inzicht te krijgen hebben wij in samenwerking met woningcorporaties de online tool Check Sociaal ontwikkeld.

Home 101

Voorkomen is beter dan genezen

Als woningcorporatie heb je het beste voor met je huurders. Voor veel mensen is de huur maandelijks de grootste uitgave. Je wilt voorkomen dat een huurachterstand ontstaat of dat deze zelfs problematisch wordt.

Toetsing vooraf

Met Check Sociaal controleer je vóór de verhuring eenvoudig online de betaalwaardigheid en de identiteit van jouw kandidaat-huurder. Klopt de identiteit, betaalt hij of zij netjes, zijn er in het verleden (huur)schulden geweest? Dit vertalen we in een helder advies met de kleuren rood, oranje en groen. Zo ga jij goed voorbereid in gesprek met je kandidaat-huurder. Je kunt nu goede afspraken maken, extra opletten en op tijd hulp bieden aan ‘probleemhuurders’.


Hoe werkt het?

Check Sociaal is een online tool. Je logt in op jouw eigen persoonlijke account.
Binnen een paar muisklikken ben je klaar. Je geeft de naam, adres, woonplaats en geboortedatum van de kandidaat-huurder in en je krijgt direct een betaalwaardigheidsadvies op persoonsniveau. Kom je er niet uit? Bij elke stap vind je uitleg.
Bekijk hier een voorbeeldrapport.

De modules van Check Sociaal

Een toetsing via Check Sociaal bestaat uit twee modules, namelijk betaalgedrag en identiteit. Deze laatste module is optioneel en is alleen maar af te nemen in combinatie met de module betaalgedrag.

  • Betaalgedrag: hier wordt de betaalwaardigheid gecontroleerd aan de hand van positieve en negatieve betalingservaringen en registraties.
  • Identiteit: de geldigheid en eventuele fraude van nationale reisdocumenten en rijbewijzen worden gecontroleerd aan de hand van het documentnummer.

AVG en privacy

Zowel onze partner Experian als wij besteden de grootst mogelijke zorg aan onze bronnen en databestanden. We werken strikt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Je leest het in onze privacystatement. Experian maakt gebruik van openbare bronnen, waardoor de privacy van jouw kandidaat-huur niet geschonden wordt.
Daarnaast is Experian aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Handelsinformatiebureaus (NVH).


Wat kost Check Sociaal?

Bij Check Sociaal betaal je alleen wat je afneemt. Een toetsing met een advies in de module betaalgedrag kost € 7,50. De module identiteit is kosteloos. (Deze is alleen af te nemen in combinatie met de module betaalgedrag.)

Starten met Check Sociaal

Je kunt je via onderstaande button aanmelden voor Check Sociaal. De samenwerking met Check Sociaal wordt vastgelegd in een kosteloze overeenkomst. Vul jouw gegevens in en wij gaan direct voor je aan de slag.

Starten met Check Sociaal