Gratis telefoonnummer voor mensen met geldzorgen

4 minuten | MVO | Samenwerken

Het gratis telefoonnummer 0800-8115 is vanaf vandaag landelijk bereikbaar voor mensen met geldzorgen. Op dit moment zijn er naar schatting 1,4 miljoen huishoudens met financiële problemen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun zorgen, merkte de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) tijdens het testen van het nummer. Medewerkers van 0800-8115 brengen deze mensen in contact met lokale hulp.

De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Ze werkt samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties in heel Nederland. Ook GGN is een van de partners van de Nederlandse Schuldhulproute en verwijst dagelijks vele klanten door naar passende hulp.

“Nu verwijzen onze klantcontactmedewerkers vaak naar een test op Geldfit.nl, maar sommige klanten zijn online niet zo vaardig of willen liever iemand spreken die hen kan verwijzen naar lokale hulp. Het is dus goed dat er nu een telefoonnummer bij komt.”
Joantine Ceelen van GGN

Gratis telefoonnummer biedt oplossing voor mensen met geldzorgen 1

Inzichten tijdens testfase

Afgelopen zomer is het nummer 0800-8115 uitgebreid getest in Den Haag, Deventer en Zwolle. De NSR merkte toen dat mensen met geldzorgen niet weten wat voor hulp er mogelijk is. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden voor het oplossen van schulden. Denk aan hulp van vrijwilligersorganisaties, online tools, betalingsregelingen bij de bank of gemeentelijke schuldhulpverlening. Ook merkte de NSR dat mensen bemoediging nodig hebben om een eerste stap te durven zetten.

“Ik heb de chat van 0800-8115 gebruikt om het juiste nummer voor schuldhulpverlening te krijgen in mijn gemeente. Ik kwam er zelf niet uit. Volgende week heb ik mijn eerste afspraak.”
Annelies (25)

Doorverbinden met lokale hulp

De NSR wil met het telefoonnummer 0800-8115 mensen met geldzorgen op een persoonlijke en passende manier helpen en bemoedigen om een stap te zetten naar hulp. Als het nodig is, worden de mensen direct doorverbonden naar een lokale schuldhulpverlener. Het nummer is gratis en anoniem te bellen.

“Ik begon achterstanden te krijgen in het betalen van mijn vaste lasten. Ik kon mijn verhaal doen bij een medewerker van 0800-8115 en samen hebben we naar mijn mogelijkheden gekeken. Ik heb meteen contact opgenomen met de gemeente om mijn situatie aan te pakken.”
Ayanna (45)

 

Gratis telefoonnummer biedt oplossing voor mensen met geldzorgen


Over Nederlandse Schuldhulproute

De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Nederland zonder schuldzorgen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. Daarom werkt de NSR samen met gemeenten, bedrijven en schuldhulporganisaties aan één centrale schuldhulproute. Deze route verwijst naar gepaste hulp bij beginnende geldzorgen, maar ook bij diepe schulden. Via Geldfit.nl kunnen mensen een test doen om te kijken hoe ze er financieel voor staan. Als mensen liever de telefoon pakken, kunnen ze bellen naar 0800-8115.

Wellicht interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Meer nieuws & artikelen