GGN partner van Nederlandse Schuldhulproute

Tijdens de lancering van het initiatief ‘Nederlandse Schuldhulproute’ door koningin Máxima, is bekend gemaakt dat GGN een van de drie partners is die aansluiten.

‘Heel Nederland schuldzorgen vrij’ is de slogan van het initiatief dat een Nationale Schuldhulproute lanceert. “Deze schuldhulproute sluit naadloos aan bij de hulp die wij de klanten van onze opdrachtgevers bieden”, stelt commercieel directeur Kees van den Heuvel desgevraagd.

Problematische schulden

Van den Heuvel juicht het initiatief toe. “Als marktleider in de deurwaardersbranche zijn wij erg blij met dit initiatief”, vervolgt hij. “Bij GGN willen we betalingsachterstanden niet alleen oplossen, we willen problematische schulden voorkomen.” Daarin ziet GGN een mooie aansluiting bij SchuldenlabNL. “Waarom allemaal het wiel opnieuw uitvinden en versnipperde initiatieven lanceren?”, licht Van den Heuvel toe. “Beter is het onze krachten te bundelen en samen optrekken.”

Aandacht loont

Vanuit de visie op het voorkomen van problematische schulden introduceerde GGN eerder dit jaar ‘Aandacht loont’. Van den Heuvel: “Wij verdiepen ons in de persoon met een betalingsachterstand bij het voorkomen en oplossen van problematische schulden en geloven oprecht dat dit in het belang is van de persoon met een schuld zelf, maar ook voor de opdrachtgever en maatschappij als geheel.” Samen met gerenommeerde ketenpartners en opdrachtgevers zet GGN initiatieven in om mensen met betalingsproblemen te helpen en te ondersteunen. Een van deze initiatieven is fiKks. Een initiatief dat ook door het SchuldenlabNL wordt ondersteund.

SchuldenlabNL

Het SchuldenlabNL zet zich in voor een ‘schuldenzorgvrij’ Nederland. Om dit te realiseren bundelt het SchuldenlabNL alle initiatieven rondom het oplossen en voorkomen van problematische schulden. Deze initiatieven, veelal door lokale schuldenlabs ontwikkeld en bewezen, worden via opschaling in het SchuldenlabNL gedeeld en beoordeeld voor een landelijke uitrol. Is dit het geval, dan worden ze op de zogenaamde ‘Nationale Schuldhulproute’ geplaatst.
Kijk voor meer informatie op www.schuldenlab.nl.

Reacties

Geef een reactie