GGN kijkt uit naar kennismaking met ‘nieuwe baas’ voor 1 dag

5 minuten | MVO

Debbie Verhagen, Communicatieadviseur

Het is weer zo ver: na een succesvolle editie in 2019 doet ook dit jaar GGN weer mee aan JINC Baas van Morgen. Vanwege de coronamaatregelen heeft het evenement even op zich moeten laten wachten, maar donderdag 10 juni gaat het dan eindelijk gebeuren. Ongeveer 550 kinderen zullen voor één dag de leiding overnemen van verschillende bazen door heel Nederland. John Nootenboom, algemeen directeur GGN, kijkt er dan ook naar uit om het stokje tijdelijk over te geven!

Inspirerende ervaring

Nog steeds groeien een flink aantal kinderen op in wijken met een sociaaleconomische achterstand. Hoewel ze evengoed talent hebben, missen ze vaak de contacten en een voorbeeldfunctie. Met behulp van Baas van Morgen wilt JINC, in samenwerkingen met bedrijven, deze kinderen laten meemaken wat beroepsmatig succes is. Door ze voor een dag de touwtjes in handen te geven, krijgen ze een inspirerende ervaring en meer te weten over verschillende beroepen. Bovendien leggen ze alvast waardevolle contacten op voor later.

“Wij hebben MVO hoog in het vaandel staan” – John Nootenboom

Dit project sluit goed aan bij het MVO-beleid van GGN. Door mee te doen aan dit initiatief en kinderen uit de specifieke wijken de leiding te geven, zullen ze een goede start krijgen op de arbeidsmarkt. Met het thema van dit jaar, gelijke kansen op de werkvloer, beginnen we een gesprek over kansengelijkheid in het bedrijfsleven en hopen we dat dit gesprek ook verder gevoerd zal worden na afloop van Baas van Morgen. Door middel van deze dag hopen wij, en alle andere bedrijven die meedoen, positief bij te dragen aan de maatschappij.

Verdere samenwerkingen JINC

In de tweede helft van 2020 heeft GGN trots mogen mededelen partner te zijn van JINC. Door niet alleen financieel bij te dragen aan alle JINC projecten, maar ook medewerkers beschikbaar te stellen voor sollicitatietrainingen en bliksemstages, streven we naar een maatschappij waarin ieder kind gelijke kansen heeft. Bovendien is er voor ons de gelegenheid om medewerkers een onvergetelijke ervaring te geven en zichzelf verder te laten ontwikkelen. Daarnaast bieden deze jonge kinderen en hun frisse blik weer een nieuwe kijk op het bedrijf.

Na al onze vorige ervaringen met JINC kijken wij er opnieuw erg naar uit om op donderdag 10 juni onze nieuwe baas voor een dag welkom te heten!

Ook interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Lees hier meer nieuws en artikelen