Hoe werkt een incasso?

Een incasso is het traject dat een incassobureau of deurwaarder doorloopt om een niet-betaalde factuur te incasseren. Dit traject bestaat uit 2 fases: minnelijke incasso en gerechtelijke incasso.

Zo werkt een incasso

Je hebt er zelf alles aan gedaan, maar toch wordt de factuur voor de door jou geleverde dienst of product niet betaald. Je kan nu een incassotraject opstarten bij een incassobureau.

1. Minnelijk traject

Het traject wordt opgestart met het minnelijke traject. In deze fase probeert het incassobureau het openstaande bedrag te innen door middel van aanmanen, zoals: het sturen van brieven en te bellen.

2. Gerechtelijk traject

Als in het minnelijke traject het openstaande bedrag niet betaald wordt, dan is de volgende stap het starten van het gerechtelijke traject. Vanaf dit traject wordt de gerechtsdeurwaarder betrokken. Hij zal voor jou naar de rechter gaan. Met het vonnis van de rechter kan hij vervolgens beslag leggen.
Je leest hier meer uitleg over de 5 stappen van het gerechtelijke traject.

Incassobureau en deurwaarder in één

GGN is een incassobureau en deurwaarderskantoor in één. Wij bieden jou het gehele incassotraject met Online Incasso van GGN. Met respect voor jouw klant én jouw portemonnee staan wij voor jou klaar.

Meer weten over een incasso via GGN?

Wij helpen je graag verder. Vraag onze gratis informatiemail aan of lees verder op onze pagina over Online Incasso van GGN.

Meer weten over onze dienstverlening?

Wij helpen je graag verder.

Gratis informatiemail aanvragen

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Mail ons

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur