Sollicitatieprocedure

Je solliciteert bij ons via de button bij de vacature die jou aanspreekt. Vul hiervoor het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en je cv. Zodra deze bij ons binnen is, ontvang je een ontvangstbevestiging. Binnen twee weken hoor je of we je uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Selectie gesprekken

Graag leren wij jou zo goed mogelijk kennen om te kijken hoe jij als persoon van toegevoegde waarde bent voor GGN. Net zo belangrijk vinden wij het, dat jij ons goed leert kennen. Tijdens de gesprekken gaan we – naast jouw kennis en ervaring – vooral in op wie je bent en wat jouw drijfveren zijn. Natuurlijk is er ook voor jou voldoende ruimte om vragen te stellen en een goed beeld te vormen bij de functie en GGN als werkgever.

Wij streven naar maximaal twee gesprekken waarin je kennis maakt met de leidinggevende van de afdeling en een directe collega. Voor managementfuncties en zeer specialistische functies volgt er incidenteel een derde gesprek.

Assessment

Bij een aantal vacatures maakt een assessment deel uit van de sollicitatieprocedure. Is dit het geval, dan geven wij dat vooraf duidelijk aan.

Aanbieding

Zijn we na de gesprekken – en het eventuele assessment – beiden enthousiast? Dan doen we jou graag een aanbod om bij ons in dienst te komen en zien we je hopelijk snel als nieuwe collega!

Indiensttreding

Om de arbeidsovereenkomst op te stellen, is een Pre Employment Screening (PES) nodig. Dit geldt voor elke nieuwe medewerker van GGN. Ook is een Verklaring Omtrent Gedrag nodig vooraf aan je indiensttreding.