Samenwerking tussen GGN en Timing uitzendbureau

2 minuten | Samenwerken

Deurwaarders van GGN komen heel vaak mensen tegen die wel willen betalen maar het simpelweg niet kunnen. Mensen die zich door alle instanties niet gehoord voelen. Sinds juli vorig jaar kan GGN in samenwerking met uitzendbureau Timing, iets extra’s bieden aan deze mensen.

Mensen die aangeven dat ze geen werk hebben, maar dat wel zouden willen, kunnen door onze deurwaarders worden doorverwezen naar uitzendbureau Timing. In het gesprek met Timing wordt hen gevraagd wat ze graag zouden willen doen. Daar wordt passend werk bij gezocht.

De samenwerking begon als een pilot in de regio Twente en sindsdien is de regio Brabant daar ook aan toegevoegd. Het plan is om de samenwerking met Timing ook uit te breiden naar andere vestigingen van GGN. Tot nu toe zijn er vanuit GGN tientallen aanmeldingen gedaan bij uitzendbureau Timing. En met succes! De mensen die een echte baan overhielden aan een deurwaardersbezoek van GGN zijn inmiddels al niet meer op één hand te tellen. En daar kunnen we trots op zijn.

Deurwaarder William van Laerhoven werkt als deurwaarder in de regio Tilburg en heeft al meerdere mensen doorverwezen naar Timing. William: ‘Als ik inschat dat iemand op zoek is naar werk, dan verwijs ik door naar Timing. Ik heb zelf al twee concrete gevallen van mensen die aan de slag zijn gegaan na mijn doorverwijzing.’

Het initiatief druist natuurlijk in tegen de verwachtingen van debiteuren. Want welke debiteur zonder baan verwacht nu dat hij of zij een baan overhoudt aan een deurwaardersbezoek waarbij een dagvaarding wordt uitgebracht? William: ‘Een Poolse dame werd zelfs emotioneel toen ik haar in contact bracht met Timing. Zij had al eerder gewerkt, maar was haar baan kwijtgeraakt. Uiteindelijk kon zij ook via ons aan de slag. Dat geeft natuurlijk een geweldig gevoel.’

Een van de mensen die door dit initiatief aan een baan geholpen zijn, is Mike Lutterman. In een kort gesprek vertelt hij over hoe hij dit traject heeft ervaren. Je kunt dat gesprek hier terugkijken.

 

Reacties

Geef een reactie