Wat kost een incassobureau?

Het uit handen geven van een onbetaalde factuur aan een incassobureau brengt eventuele kosten met zich mee. In de meeste gevallen betaalt jouw klant, de debiteur, de kosten. Maar wat zijn deze kosten en wanneer betaal je zelf de kosten? We leggen het je uit.

Wie de de kosten voor een incassotraject betaalt hangt af van de het type incassobureau en het verloop van het traject. Sommige incassobureaus werken op ‘no cure no pay’ basis en GGN werkt met een kostenmaximum.

In 70% van de gevallen betaal je helemaal niets

In de meeste gevallen incasseren wij jouw openstaande vordering zonder tussenkomst van de rechter, in het minnelijke traject. In dat geval betaalt jouw klant onze kosten, namelijk de Wettelijke Incassokosten (WIK).

Ook als het pas in het gerechtelijke traject lukt om de vordering te incasseren, dus na tussenkomst van de rechter, betaalt jouw klant de kosten.

Lukt het ons niet om te incasseren? Dan betaal je maximaal 25 euro in het minnelijke traject. Dit is exclusief externe kosten van ongeveer 15 euro. In de praktijk betekent dit dat je maximaal 40 euro betaalt. Neem je de stap naar de rechter? Dan zijn je kosten maximaal 275 euro exclusief externe kosten.

Online incasso van GGN

GGN is een incassobureau en deurwaarderskantoor in één en biedt jou ook de mogelijkheid voor online incasso. Je start jouw incasso-opdracht heel eenvoudig online via het incassoformulier. Nadat jouw incasso online is ingevuld, dan wordt jouw opdracht binnen 1 werkdag in behandeling genomen of nemen we contact met je op bij eventuele vragen.

Incasso-opdracht online volgen

Naast het online starten van het incassotraject, kan je ook jouw opdracht online volgen. Je krijgt hiervoor een persoonlijk MijnGGN account. In het MijnGGN account kan je 24/7 de status inzien van het dossier, corresponderen met het klant behandelend team of eventuele nieuwe incasso-opdrachten aanbieden.

Meer weten?

Wil je meer weten over Online incasso van GGN? Vraag dan nu de gratis en vrijblijvende informatiemail aan of kijk op de pagina over Online Incasso van GGN.

Meer weten over samenwerken met GGN?

Wij vertellen graag meer.

Meer over online incasso

Ben je al klant? Log dan direct in bij MijnGGN.

Gratis informatiemail aanvragen

Chat met ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur