Moedige Dialoog voor financiële en sociale redzaamheid in NL

3 minuten | Samenwerken

Sinds 2017 is Rogier Dedert, relatiemanager bij GGN, kwartiermaker van Waterweg Dialoog, een onderdeel van Moedige Dialoog. GGN doet als enige deurwaardersorganisatie mee aan dit initiatief, wat onze bijdrage uniek maakt. Onze rol en invalshoek wordt dan ook als positief verrassend ervaren.

Financiële en sociale redzaamheid

Moedige Dialoog zet zich in voor financiële en sociale redzaamheid van mensen in heel Nederland. Ze bouwen netwerken waarin bedrijven, overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties gelijkwaardig samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een beweging met zo’n 25 publiek-private netwerken door het hele land. Dit initiatief is opgezet door Sociaal Werk Nederland en Rabobank, met de partners schuldenLab.nl, Geldfit.nl en nu ook fiKks.

GGN & Moedige Dialoog

De bijdrage van GGN bestaat uit het delen van onze kennis, netwerk en het informeren over de werkzaamheden die wij verrichten. In het algemeen wordt er veel over schulden gesproken, maar actie ondernemen is een tweede. Door deel te nemen aan dit platform, ondernemen we actie, door de netwerken met onze kennis te helpen een vuist te maken tegen schuldenproblematiek in Nederland. Het Moedig Dialoog stelt ons op zijn beurt weer in staat om lokaal, regionaal en mogelijk ook landelijk te participeren in de preventie van schulden. Wij hebben ook de focus om samen met onze opdrachtgevers meer te doen aan schuldpreventie. Dit initiatief draagt perfect bij aan ons motto: aandacht loont!

Inspiratiebijeenkomst ‘Financiële problemen op de werkvloer’

Waterweg Dialoog nodigt je uit voor een serious game. Want armoede is geen spelletje.

Op 8 oktober 2019 wordt er door Waterweg Dialoog een inspiratiebijeenkomst, ‘Financiële problemen op de werkvloer’, georganiseerd. Door middel van een serious game beleef je hoe snel een huishouden in de financiële problemen kan komen en welke stress dat veroorzaakt. Rekeningen stapelen zich voor je neus op, schuldeisers en deurwaarders hijgen in je nek. Welke keuzes maak je én wat doet het met iemand als de deurwaarder op de stoep staat?

Ben je directeur, leidinggevende of HR manager? Meld je dan hier aan voor de inspiratiebijeenkomst en serious game op 8 oktober 2019 in Vlaardingen.

 

Reacties

Geef een reactie