Herberekenen beslagvrije voet, kom in actie!

Per 1 januari 2023 is het minimumloon omhoog gegaan. Wij vinden dat iedereen daar in deze dure tijden iets van moet merken. Ook als er beslag ligt op bijvoorbeeld uw inkomen. Is uw inkomen per 1 januari 2023 gestegen, dan heeft u misschien recht op een hogere beslagvrije voet. Door een hogere beslagvrije voet houdt u maandelijks meer over van uw inkomen.

Zelf actie ondernemen

Het herberekenen van de beslagvrije voet gebeurt jaarlijks en gaat niet automatisch, u moet daarvoor zelf in actie komen. Alleen als u een bijstandsuitkering heeft, hoeft u niets te doen. De gemeente past zelf de beslagvrije voet aan zodra het bedrag van de uitkering verandert.

Proefberekening maken

Op de website www.uwbeslagvrijevoet.nl  kunt u eerst zelf een proefberekening maken. Voer uw inkomen per 1 januari 2023 in. Heeft u volgens de uitkomst van de berekening recht op een hogere beslagvrije voet, dan kunt u uw nieuwe inkomensspecificatie via onze website bij ons indienen. In een aantal gevallen is het verstandiger om met een herberekening te wachten tot eind mei 2023. Een herberekening kan namelijk ook ongunstig voor u zijn.

Hoe doe ik een verzoek?

Via de link https://www.ggn.nl/contact/ik-heb-een-betalingsachterstand/ komt u bij ons contactformulier. Na de keuze “Ik wil een herberekening van mijn beslagvrije voet” wordt stap voor stap aangegeven wat u moet doen. Tot slot kunt u de gevraagde informatie onderaan bij selecteer bestanden naar ons versturen.

Het lukt mij niet om een verzoek te doen.

Lukt het u niet om alle gegevens via onze website aan te leveren, neem dan telefonisch contact op met ons kantoor op telefoonnummer 088-3314500 en toets uw dossiernummer in. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Onze medewerkers staan klaar om de aanvragen voor herberekening zorgvuldig en zo snel mogelijk af te handelen. Dat is een hele klus, houd er rekening mee dat de herberekening even kan duren.