GGN tekent pact ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’

2 minuten | Samenwerken | Aandacht loont

Als GGN zijn wij trotse partner van de Nederlandse Schuldhulproute. Op dinsdag 13 oktober is tijdens een bijeenkomst met alle betrokken partijen het pact ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’ officieel bekrachtigd. Kees van den Heuvel heeft namens GGN zijn handtekening gezet.

In de video is te zien waarom GGN en andere partners kiezen voor aansluiting op de Nederlandse Schuldhulproute. Deze unieke samenwerking tussen bedrijven en instanties helpt mensen de juiste weg en passende hulp bij financiële problemen te vinden.

Koningin Máxima

De Nederlandse Schuldhulproute is een van de vijf methoden die aan bod kwam. Koningin Máxima ontving dinsdagmiddag 13 oktober in bijzijn van de Koning op Paleis Noordeinde een kleine groep betrokkenen bij het pact ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’. De bijeenkomst, die oorspronkelijk gepland stond voor 18 maart, was voor andere genodigden te volgen als webinar. Koningin Máxima hield een toespraak, evenals staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de voorzitter van SchuldenLabNL, Gerrit Zalm.

Stijging van schulden door coronacrisis

Vanwege de coronacrisis heeft schuldhulpverlening een extra dimensie gekregen. Onderzoek van Deloitte en SchuldenLabNL van juni dit jaar toont aan dat het aantal huishoudens met (problematische) schulden naar verwachting stijgt van 1,4 naar 2,6 miljoen door baanverlies of andere aan de coronacrisis gerelateerde inkomstenderving. In circa 40% van de gevallen zal er sprake zijn van problematische schulden. De verwachte stijging van 1,2 miljoen betreft ook doelgroepen die nooit eerder met problematische schulden zijn geconfronteerd, bijvoorbeeld mkb-ondernemers en ZZP’ers.

Hulp via de Nederlandse Schuldhulproute voor klanten van GGN

Alle klanten van GGN kunnen een beroep doen op hulp via de Nederlandse Schuldhulproute. Zo verwijzen we actief naar Geldfit.nl en de afslagen op de route. Ook zijn we recent gestart met verwijzen naar het nieuwe schuldhulpnummer 0800-8115 en lanceren we in november Geldfit Zakelijk specifiek voor ondernemers en ZZP’ers.