GGN ontvangt startkwalificatie SRCM

2 minuten | MVO | Innovatie

Na toetreding tot de deelnemersgroep van de MVO norm SRCM (Social Responsible Credit Management) in september van dit jaar, heeft GGN op 18 november succesvol de eerste audit doorlopen. Hierbij hebben we onze ambities en doelstellingen op de acht normen van SRCM inzichtelijk gemaakt.

Dit betreft een onafhankelijke audit gevolgd door een beoordeling van een deskundige Raad voor Certificering. Vandaag heeft GGN de startkwalificatie SRCM van hen ontvangen.

Tweede audit

Binnen zes maanden vindt de tweede audit plaats, waarbij we de effectiviteit en resultaten van onze ambities en doelstellingen aantonen en waarmee we ons in 2021 verwachten te certificeren voor SRCM. Hiermee onderschrijven we het belang van de MVO normen in de uitvoering van ons werk. Wij geloven dat wij hiermee de belangen van onze medewerkers, opdrachtgevers en hun klanten optimaal waarborgen.

Over SRCM

De insteek van de SRCM-norm is dat er bij een schuld gezocht wordt naar een oplossing voor alle partijen. Dat de klant perspectief heeft op het oplossen van zijn schuldpositie en dat de schuldeiser zicht heeft op betalingen op de openstaande vordering. Omdat MVO méér inhoudt dan enkel aandacht voor de incassowerkzaamheden is SRCM ontwikkeld als een branche specifieke norm die ook de onderdelen van algemene MVO-richtlijnen omvat.

Maatschappelijk betrokken 1

Klik op de afbeelding voor een grote weergave