Thuiswerken blijft belangrijk in de toekomst

GGN

Thuiswerken is door de coronapandemie heel gewoon geworden. Waarschijnlijk wordt het na corona nooit meer zoals het was en thuiswerken zal in de toekomst vaker voorkomen dan vroeger het geval was. John Nootenboom, algemeen directeur bij GGN over veilig werken als deurwaarder en aandacht voor elkaar bij werken op afstand.

We begonnen in 2020 super en alle parameters stonden op groen. Maar toen de coronapandemie in maart Nederland bereikte, moesten wij natuurlijk maatregelen nemen. Ondanks dat we daar als organisatie niet op waren ingericht, bleken wij in staat om in enkele dagen tijd te switchen van werken op kantoor, naar werken vanuit huis. Ik ben enorm trots op onze medewerkers, dat we dit zo snel voor elkaar hebben gekregen.

Nu we op afstand werken, is aandacht voor onderling contact nog belangrijker geworden. Daarom zoeken we elkaar online op. Niet alleen functioneel, maar ook sociaal. We houden bijvoorbeeld regelmatig inspiratiesessies, digitaal via Zoom. We sporen onze medewerkers aan om filmpjes te maken en te delen. Hoe zit je er thuis bij, hoe werk je? Deze video’s worden veel gemaakt en gedeeld, dat geeft energie.

Persoonlijk gesprek op afstand

Voor onze deurwaarders is thuiswerken uiteraard lastig. Een deurwaarder komt immers bij de mensen thuis. Zij zijn de ogen en oren in het veld. De ambtshandelingen van de gerechtsdeurwaarders kun je aanmerken als onderdeel van de categorie ‘noodzakelijke overheidsprocessen’. In sommige gevallen kan je de gerechtsdeurwaarder zelfs zien als vitaal beroep. Als deurwaarders blijven wij ons werk zo goed als dat kan voortzetten. Uiteraard houden wij ons hierbij continu aan de richtlijnen van het RIVM en de KBVG.

Zo vermijden we fysiek contact en laten de stukken achter in een gesloten envelop, zonder contact met de klant of eventuele huisgenoten. Soms zijn er toch situaties waar je samen het gesprek aan moet gaan. Dit doen we dan op gepaste afstand, met een mondkapje. We merken dat onze klanten dit persoonlijk contact enorm waarderen. Het meeste contact verloopt telefonisch en voor sommige vragen kunnen onze klanten ook prima terecht op onze website.

Zelf werk ik veel thuis. Zoals bij veel mensen, is dat best een verandering. Mijn vrouw werkt ook vanuit huis en ik heb twee studerende kinderen. We werken natuurlijk veel met beeldbellen. Voordeel is dat iedereen daar inmiddels aan gewend is, ook onze opdrachtgevers. Soms is het lekker laagdrempelig om online te werken, maar ik merk ook dat ik het prettig vind om nu weer wat meer op onze kantoren te komen. Uiteraard let ik dan goed op. Veilig werken vind ik belangrijk, als ik op kantoor ben dan zorg ik dat ik vaak mijn handen was en afstand houd.

Hybride model: werken op kantoor én vanuit huis

Het wordt na corona nooit meer zoals het was en thuiswerken zal in de toekomst vaker voorkomen dan vroeger het geval was. Wij gaan voor een hybride model. Dat betekent dat we gaan zoeken naar een combinatie tussen thuiswerken en werken op kantoor. Wanneer je thuis werkt en wanneer op kantoor, dat gaat in goed overleg met collega’s en leidinggevenden. Het belangrijkste is dat de doelen worden behaald en er voldoende aandacht is voor elkaar, voor de klanten en voor opdrachtgevers.

Ondanks alles hebben we 2020 afgesloten met goede resultaten. De eerste maanden van 2021 kwamen wat moeizaam op gang, maar nu zien we weer herstel. We kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst en zetten vol in op onze strategie Aandacht Loont. Dit jaar gaan we het bijvoorbeeld nog makkelijker maken voor onze klanten. We krijgen een nieuw systeem, waarmee we nóg klantgerichter kunnen werken. We voelen een positieve ‘vibe’ in het bedrijf, creëren vernieuwing en werken goed samen, daar ben ik trots op.”

 

Het jaarverslag 2020 van GGN: Dit jaar geen papieren document in mei, maar een video in maart! Ons jaar in 90 seconden:

 

Ook interessant voor jou?

Wij investeren continu in innovatie en samenwerking om onze dienstverlening te versterken. In onze artikelen, persberichten en blogs lees je hoe we dat doen.

Lees hier meer nieuws en artikelen