GGN en de gemeente Amsterdam werken samen aan het oplossen van schulden

Op maandag 4 maart is op het kantoor van GGN in Amsterdam het startsein gegeven voor samenwerking met de gemeente Amsterdam op het gebied van schuldhulp.

De samenwerking houdt in dat GGN de kennis die onze deurwaarders hebben van wijken en hun bewoners, proactief gaat inzetten om problematische schulden te signaleren. In Amsterdam zullen de deurwaarders van GGN vanaf april inwoners, die tot nu toe onbekend zijn bij de gemeente, schuldhulpverlening aanbieden wanneer dat geschikt is in hun situatie. Inwoners geven de deurwaarder toestemming om hem of haar aan te melden bij de gemeentelijke instanties. Dankzij de samenwerking met GGN is er de garantie dat de gemeente binnen 5 werkdagen contact met de klant opneemt. Op deze manier hopen we mensen, voor wie schuldhulpverlening echt een oplossing kan zijn, snel te kunnen helpen en hiermee verder leed te voorkomen.

“Ik ben blij dat we met deze samenwerking mensen sneller kunnen helpen bij het oplossen van problematische schulden”, aldus Christian Bosch van GGN.

De samenwerking met de gemeente Amsterdam is wederom een mooi voorbeeld van de rol die GGN neemt in het maatschappelijk verantwoord incasseren en het oplossen van problematisch schulden. Wil je meer weten over de sociale aanpak van GGN. Lees hierover meer op onze website.

Reacties

Geef een reactie