Gerechtsdeurwaarder Maritza Bernardt is medeauteur van Compendium Beslag- en executierecht

GGN

Ruim zeventig auteurs uit de wetenschap, rechtspraak en rechtspraktijk hebben hun medewerking verleend aan het Compendium Beslag- en executierecht. Mr. Maritza Bernardt, gerechtsdeurwaarder bij GGN, is één van deze auteurs en schrijft over het onderwerp: “Binnentreden en de hulpofficier van justitie”.

Zij geeft een beschrijving van de toepassing heden ten dage en de rechtsgeschiedenis van art 444 Rv in samenhang met het grondwettelijk beschermde huisrecht. Artikel 444 Rv betreft het in de wet neergelegde recht van de gerechtsdeurwaarder om een plaats onder bepaalde voorwaarden te betreden indien dit nodig is voor een beslaglegging of ontruiming. Ook geeft zij een aanbeveling om art 444 Rv te wijzigen. De bedoeling is dat het Ministerie van Justitie en Veiligheid de aanbevelingen van de auteurs overneemt.

Het Compendium Beslag- en executierecht is de meest omvangrijke bundel die in Nederland over dit vakgebied is gepubliceerd. Dankzij de medewerking van auteurs van verschillende disciplines is het 1054 pagina’s tellende boek een unieke en complete bundel geworden. De auteurs behandelen alle relevante onderwerpen in tientallen bijdragen, zowel vanuit praktisch als wetenschappelijk perspectief. Daarmee is het compendium een onmisbaar handboek voor wetenschap, rechtspraak en rechtspraktijk.

Op donderdag 11 oktober zal de publicatie van het boek plaatsvinden. U kunt het boek nu alvast reserveren via de website van SDU.

Reacties

Geef een reactie