Event financiële gezondheid bij studenten

3 minuten | Samenwerken

Weet jij hoe het zit met financiële gezondheid bij studenten? Wij ook niet. Wat wij wel weten, is dat we van mening zijn dat er meer voorlichting gegeven moeten worden over schulden en andere geldzaken. Om deze reden organiseert GGN een leerzame dag op ROC-Tilburg (Kasteeldreef) om het onderwerp bespreekbaar te maken en de studenten meer te vertellen over dit hierover.

De week van 7 oktober is de week van de gezondheid bij ROC-Tilburg. In samenspraak met ROC-Tilburg hebben wij besloten één dag van deze week aan te sluiten met het onderwerp: financiële gezondheid. Donderdag 10 oktober wordt in twee programmadelen opgesplitst. Het event wordt gehouden bij ROC-Tilburg op locatie.

Theatergroep Kikid komt een voorstelling geven over geldzaken. Deze voorstelling is zo in elkaar gezet dat het leven van een student centraal staat. Deze voorstelling gaat over herkenbare situaties voor studenten, bijvoorbeeld: iemand heeft geen geld en wordt mee gevraagd te gaan stappen, wat doe je dan? Het andere programmadeel is een interactieve presentatie, deze wordt gegeven door niemand minder dan deurwaarder Mark van Beurden. Mark verteld onder andere over wat hij doet als deurwaarder, hoe mensen in de schulden komen en hoe mensen úit de schulden kunnen komen. Deze presentatie wordt ondersteund door passende video’s en een Kahoot-quiz. Ook gaan we deelnemen aan de informatiemarkt van ROC-Tilburg. Hier staan wij met een stand waar wij vragen van studenten kunnen beantwoorden en informatie geven over geldzaken en GGN.

Dit evenement wordt georganiseerd door twee Ad Communicatie studenten van Avans: Shindaley Vos en Chloë Commeren. Vanuit hun opleiding hebben zij de opdracht om een evenement te organiseren en te begeleiden. De afgelopen weken zijn zij hiermee aan de slag gegaan. Aanstaande donderdag vindt het evenement en vindt tevens hun eindresultaat plaats.

Reacties

Geef een reactie