Incasseren in het buitenland

Globalisering is een feit. Grenzen vervagen in de huidige, digitale wereld steeds meer. Het is makkelijker dan ooit om zaken te doen met mensen en bedrijven over de hele wereld. Internationale contracten en overeenkomsten zijn aan de orde van de dag. Maar wat als jouw factuur niet wordt betaald? Ken jij de lokale regels en wetgeving van het land waar jouw vordering uitstaat?

Gratis telefoonnummer biedt oplossing voor mensen met geldzorgen 3

Direct aan de slag?

Neem contact met ons op

Mail ons

088-331 66 78

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur

Laat grenzen geen beperking zijn!

Je bent niet de enige die het lastig vindt om buitenlandse incasso’s betaald te krijgen. De procedures zijn in elk land anders, zelfs in onze buurlanden. Elk land heeft immers zijn eigen bijzonderheden en wetgeving op het gebied van incasso. GGN laat grenzen geen beperking zijn om schulden te incasseren. Dankzij onze jarenlange ervaring in minnelijke incasso’s en gerechtelijke trajecten, zijn wij in staat snel en efficiënt te incasseren, ook bij buitenlandse klanten.

Eén loket voor al jouw vorderingen

Als enige deurwaarder in Nederland bieden wij één loket voor alle vorderingen, ongeacht of jouw klant in binnen- of buitenland woont. Wel zo makkelijk! Zo hou jij tijd over voor belangrijkere zaken en helpen wij je met het verbeteren van jouw incassoresultaat.

Hoe werkt het?

  1. Online dien je al jouw vorderingen – nationaal en internationaal – in één aanleverbestand bij ons in. Je logt in op jouw eigen persoonlijke account. Binnen een paar muisklikken ben je klaar.
  2. Wij zorgen ervoor dat de ingediende vorderingen bij de juiste afdeling terecht komen en dat de juiste persoonlijke aanpak voor jouw niet-betalende klanten wordt geselecteerd.
  3. Je krijgt online inzicht in de status van jouw vorderingen via heldere, eenduidige rapportages die je op elk gewenst moment kunt inzien.

Begrijpelijke en effectieve communicatie

We leggen per e-mail, post of telefoon contact met de niet-betalende klant. Heldere communicatie is daarbij cruciaal. Wij communiceren daarom in de voertaal van het betreffende land en gebruiken eenvoudige betaallinks in onze communicatiemiddelen. Uiteraard werken deze betaallinks met buitenlandse rekeningnummers. Bovendien kiezen wij altijd voor een persoonsgerichte aanpak. Het zorgt ervoor dat onze uitingen niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook effectiever zijn.

Samenwerking met internationale partners

Voor buitenlandse incasso’s in België, Duitsland, Polen en de Nederlandse Antillen geldt dat we nauw samenwerken met partners ter plaatse die ons gedachtegoed onderschrijven: een persoonsgerichte aanpak en sociaal rendement. Als geen ander kennen zij de lokale wetgeving en de daar geldende incassotechnieken.

Voor alle overige landen voeren wij zelf de acties uit. Mochten wij niet tot incasso komen, dan dragen wij de vordering ter behandeling over aan Connexx (European Collection and Enforcement Network), met connecties in meer dan 15 landen.

Zowel onze buitenlandse partners als wij besteden de grootst mogelijke zorg aan onze bronnen en databestanden. We werken strikt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer hierover lees je in onze privacy statement.

Resultaten

Met ruim 4.000 buitenlandse vorderingen per jaar in meer dan 40 landen en een incassorendement van gemiddeld 43% is GGN een betrouwbare en doorgewinterde partner voor jouw buitenlandse vorderingen. In België, Polen en Duitsland realiseerden wij het afgelopen jaar zelfs een incassoscore tussen de 70% en 75%.

Welke tarieven gelden er voor buitenlandse incasso’s?

In het minnelijke traject rekenen wij dezelfde tarieven als voor binnenlandse vorderingen, ook als we deze uit handen hebben gegeven aan onze partners in het buitenland.

Wanneer het minnelijke traject ondanks onze inspanningen niets oplevert, bepalen we samen met jou of we gerechtelijke stappen ondernemen. Het gerechtelijk traject is maatwerk. Er gelden daarvoor dan ook andere kosten.

Aan de slag met buitenlandse incasso’s

Wij helpen je graag verder.

Mail ons

088-3316678

We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur