ADG en GGN gaan het samen fiKksen!

Op 21 juni - tijdens het klantevent van GGN - is het startschot gegeven voor een bijzondere samenwerking: GGN en ADG dienstengroep willen samen problematische schulden voorkomen.

Heel Nederland schuldenvrij. Dat is het doel van de gratis app fiKks, een schuldpreventieprogramma van ADG dienstengroep, die in maart dit jaar is gelanceerd. De app koppelt mensen met geldproblemen aan een vrijwillige buddy, om samen de problemen op te lossen. Jeroen Dijsselbloem meldde zich in maart aan als eerste buddy.

Al een paar maanden daarvoor zaten Martin van Loon van GGN en Ron Steenkuijl van ADG dienstengroep voor het eerst bij elkaar om te praten over hun gezamenlijke passie, drijfveren en de rol van het bedrijfsleven in maatschappelijke uitdagingen. Hieruit is een bijzondere samenwerking ontstaan. Hoe mooi zou het namelijk zijn als GGN deze app voor elke persoon met geldzorgen kan aanbieden? Hoeveel mensen kunnen we daarmee uit de schulden helpen? Om dat te onderzoeken zijn GGN en ADG 4 weken geleden een pilot gestart. In het contactcenter van GGN wordt dagelijks de fiKks-app ter sprake gebracht in gesprekken met debiteuren. Als er interesse is gaat een gespecialiseerde deurwaarder langs bij de persoon in kwestie om het gebruik van de app toe te lichten.

Op 21 juni – tijdens het klantevent van GGN – bleek de samenwerking met fiKks ook interessant voor schuldeisers doordat er een directe koppeling naar de app kan worden gerealiseerd, die is opgezet volgens de QIY principes. Hierdoor wordt het voor mensen met kleine schulden makkelijker hun schulden snel af te lossen.

Ook met ADG werkmaatschappij Timing is een pilot gestart in regio Twente: wanneer te weinig inkomen het probleem is van het niet-betalen van rekeningen, wordt door de deurwaarder gekeken of het uitzendbureau kan helpen bij het genereren van meer inkomen en toekomstperspectief door een baan. Bij succes wordt dit door Timing en GGN in heel Nederland uitgerold.

Het gezamenlijke doel van al deze initiatieven: het voorkomen van problematische schulden. Op het GGN event is het officiƫle startschot gegeven voor deze samenwerking!

Van links naar rechts: Martin van Loon (GGN), Marcel van Galen (Qiy), Paul Haarhuis (Timing)

 

Reacties

Geef een reactie