Lokale Toeleiding

2 minuten | Samenwerken

In het kader van Aandacht Loont heeft GGN de belofte gedaan om er alles aan te doen om problematische schulden te voorkomen. We dwingen waar dat echt moet, maar helpen waar we kunnen. Een belangrijk deel van deze belofte is Lokale Toeleiding, dat momenteel in de steigers staat. Maar wat houdt lokale toeleiding precies in?

Lokale Toeleiding betekent een samenwerking tussen GGN en verschillende gemeenten om proactief schuldhulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. GGN identificeert en benadert mensen om ze te wijzen op de mogelijkheid tot schuldhulp van de gemeente. Indien iemand daar interesse in heeft, kunnen ze met voorrang toetreden tot gemeentelijke schuldhulpverlening.

GGN heeft goed in beeld welke inwoners van die gemeenten moeite hebben met rondkomen en schuldhulp kunnen gebruiken. De gemeenten kunnen deze schuldhulp bieden, maar hebben niet altijd goed in beeld welke burgers daar behoefte aan hebben. Daarom is het logisch dat GGN en verschillende gemeenten de krachten bundelen om problematische schulden in Nederland nu eindelijk aan te pakken.