KBvG campagne: bellen is oplossen

2 minuten | Aandacht loont | Samenwerken

De KBvG herhaalt de campagne ‘bellen is oplossen’. De campagne vond eerder plaats – vorig jaar april – en wordt wegens het succes daarvan herhaald. De KBvG wil – namens haar leden/gerechtsdeurwaarders – burgers en ondernemers stimuleren snel te bellen om betalingsproblemen op te lossen. Door te bellen met de gerechtsdeurwaarder wordt de situatie bespreekbaar en kan er een passende oplossing worden gezocht. Dat voorkomt dat schulden onnodig verder oplopen.

De financiële gevolgen van de coronacrisis beginnen voor veel burgers en ondernemers zichtbaar te worden. Mkb-ondernemers die ineens hun omzet zien wegvallen, zzp’ers met een lege werkagenda maar ook particulieren die zonder werk zitten: velen van hen hebben nog nooit met een gerechtsdeurwaarder te maken gehad. En hoewel het vaccin inmiddels ook Nederland heeft bereikt is het einde van de crisis helaas nog niet in zicht én ontstaan er nog steeds nieuwe schulden ten gevolge van de coronacrisis.

Daarom is de KBvG de campagne ‘bellen is oplossen’ weer van start gegaan op maandag 11 januari 2021 en is de campagneboodschap weer te horen op de publieke omroepen. Naast deze radiospotjes bestaat de campagne uit een website www.bellenisoplossen.nl en een campagneboodschap op sociale media. Met de campagne willen gerechtsdeurwaarders mensen stimuleren snel te bellen met de gerechtsdeurwaarder zodat de situatie besproken en opgelost kan worden. Dat voorkomt een verder oplopen van schulden.

KBvG campagne: bellen is oplossen