GGN introduceert CreditMind.nl, hét platform voor sociaal incasseren.

Vandaag lanceert GGN het nieuwe kennisplatform CreditMind.nl. Een platform dat speciaal is ontwikkeld voor innovatieve Credit Managers. Er is op dit moment vooral veel aandacht voor schuldhulpverlening en mensen met problematische schulden. Wat nog ontbreekt is informatie voor bedrijven om meer sociaal te kunnen incasseren. Daar wil GGN met dit platform verandering in brengen.

Op het platform is ruimte voor de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sociaal incasseren in de vorm van artikelen, columns, podcasts en interviews met experts in de branche. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld innovatief debiteurenbeheer en het maatschappelijke incassotraject van de toekomst.

Samen bouwen aan de toekomst van sociaal incasseren

Wim van Limpt, commercieel directeur bij GGN zegt hierover: “GGN heeft als ambitie dat een Sociaal Maatschappelijk Incassobeleid de nieuwe norm in de markt wordt. Dat kunnen wij als GGN niet alleen, hiervoor is de hulp van alle relevante partijen in de keten noodzakelijk. Het gaat dan om een samenwerking tussen de publieke en private sector, waar schuldeisers en een uitbreid netwerk van maatschappelijk sociale hulp bij elkaar komen. Daarom kiest GGN ervoor om de kennis en ervaring die bij al deze partijen zit te bundelen in een nieuw en interactief platform; CreditMind.nl.”

Naast artikelen, columns en interviews, laat GGN op het platform ook een tegengeluid horen. Wim van Limpt, zegt daarover: “GGN weet als geen ander dat sociale incasso meer oplevert. Wij zijn met GGN deze weg al in 2016 ingeslagen en kunnen inmiddels putten uit opgebouwde data en ervaringscijfers. We vinden het daarom belangrijk om op het platform ruimte te geven aan experts die op een andere wijze naar incasso kijken. Daar leren we namelijk allemaal van. Op het platform willen wij vragen beantwoorden zoals Wat is sociale incasso? Wat levert het op? En hoe implementeer ik een Sociaal Incassobeleid waarmee problematische schulden kunnen worden voorkomen.”

Sociale incasso levert meer op

In Nederland kan 74% van de mensen met schulden, deze schuld niet betalen. Dat is een onwenselijke situatie. Daarom introduceerde GGN de campagne ‘sociale incasso levert meer op’. Met deze campagne laat GGN zien dat de gerechtsdeurwaarder niet alleen komt halen, maar juist ook komt brengen. Bijvoorbeeld door mensen via Geldfit aan een financiële buddy te helpen of door een samenwerking met Timing mensen weer snel aan een baan helpen. Zo levert een persoonsgerichte benadering zowel maatschappelijk als financieel rendement op.

Benieuwd naar wat CreditMind te bieden heeft of interesse om zelf content te delen? Bekijk nu de website CreditMind.nl of schrijf in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!