Hoe pakken we samen de energiearmoede vroegtijdig aan?

Sinds deze maand krijgen veel Nederlanders de stijgende prijs van gas en licht doorberekend. Dit betekent voor sommige de druppel die de emmer doet overlopen. Een ware ramp voor de kwetsbare groep huishoudens. Samen kunnen we echter de (schuld)problemen van energiearmoede vóór zijn.

Energiearmoede in Nederland

Momenteel zien we het relatief hoogste energiearmoede niveau in Zeeland, het noorden en het (zuid-)oosten van Nederland. Volgens het TNO leven op dit moment al ruim 550.000 huishoudens in energiearmoede. Door de stijgende energieprijzen kan dit toenemen met wel 130.000 tot 170.000 huishoudens. Een serieus probleem wat direct aangepakt moet worden.

De oplossing?

Door de data van GGN en de gasindustrie te combineren kunnen we heel gericht de kwetsbare groepen in kaart brengen, benaderen en persoonsgericht helpen met een passende oplossing.Bijvoorbeeld door een simpel, maar persoonlijk, Thuisbezoek. We begrijpen heel goed dat klanten een deurwaarder op de stoep als ingrijpend kunnen ervaren. Daarom bieden wij deze dienstverlening aan als verlengstuk van uw organisatie onder eigen bedrijfsnaam. Zo krijgen uw klanten wel de zorg die ze nodig hebben, maar op een nóg persoonlijkere manier.
Want aandacht loont.

Samen tegen energiearmoede

Via onderstaande knop kunt u een uitgebreide brief van John Nootenboom (CEO GGN) en Wim van Limpt (CCO GGN) downloaden. Ze geven hierin hun persoonlijke kijk op deze kwestie en nemen u dieper mee in het probleem.
Heeft u direct vragen en/of opmerkingen? Schroom dan niet om contact op te nemen met Monique van den Brule – m.vandenbrule@ggn.nl.

Download brief